Άποψη

«Θυμωμένοι Δάσκαλοι» στις εκλογές του Συλλόγου Π.Ε. Αγρινίου – Θέρμου

epi-ekloges-daskaloi5Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ τα σχολεία όλης της Ελλάδας, απ’ την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη κι απ’ το Αγρίνιο ως τη Χίο: το φάντασμα της αντίστασης στην αξιολόγηση, της διάθεσης του κόσμου να παλέψει, να υπερασπιστεί τη δουλειά του, την αξιοπρέπειά του. Όλες οι δυνάμεις της συντήρησης, της διαχείρισης, της συναλλαγής, του ρουσφετιούενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία για να κυνηγήσουν αυτό το φάντασμα: το υπουργείο, το ΙΕΠ, οι περιφερειακοί διευθυντές, οι προϊστάμενοι των  διευθύνσεων, σχολικοί σύμβουλοι, η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ,ΔΑΚΕ) και λοιποί παρατρεχάμενοι. Ενώθηκαν για να μοιραστούν, πάνω απ’ το κουφάρι της εκπαίδευσης που θ’ αφήσει πίσω της η αξιολόγηση, τα € 7.200.000 που αφορούν την «Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας – Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» και άλλα € 1.490.000 σχετικά με τις « Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Εφαρμογή Συστήματος Αξιολόγησης». Και δε θέλουν ν’ αφήσουν κανέναν να τους χαλάσει αυτό το φαγοπότι. Ενώθηκαν για να διαλύσουν ό,τι έχει απομείνει ακόμα απ’ το δημόσιο σχολείο, απ’ τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, απ’ τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, απ’ το δικαίωμα της κοινωνίας να μορφώνει τα παιδιά της δωρεάν.Δε θα τους αφήσουμε! Δε θα το επιτρέψουμε! Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε! Εμείς, οι δάσκαλοι της τάξηςπου καθημερινά ζούμε κι αναπνέουμε τα όνειρα των μαθητών μας, που μοιραζόμαστε τη χαρά τους, που η θλίψη τους είναι και δική μας, που μας κάνουν να ξεχνάμε τα δικά μας προβλήματα. Εμείς,  η ζωντανή εκπαίδευση θα τους σταματήσουμε!

Καλούμε τους διευθυντές/ντριες των σχολείων και τις προϊσταμένες των νηπιαγωγείων του συλλόγου, στη γενική συνέλευση, να πάρουν ξεκάθαρη  θέση και να συμπαραταχθούν με τις αποφάσεις της ομοσπονδίας και του συλλόγου κατά της αξιολόγησης-χειραγώγησης.

Συναδέλφισσες/οι, κανένα ΔΣ συλλόγου, κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, καμιά κυβέρνηση χωρίς την πίεση  των εργαζομένων, χωρίς την ανατροπή με όρους κινήματος δεν πρόκειται να προβεί στη λήψη φιλολαϊκών μέτρων. Αν εμείς δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας «απ` τα τσακάλια δε γλιτώνεις, μ` ευχές και παρακάλια…»

Έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο της εργασίας, το έδειξε την περίοδο 2010-2012 με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις, το δείχνει ο ηρωικός αγώνας των καθαριστριών, των σχολικών φυλάκων, των εργαζομένων στην coca-cola, των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα,o αγώνας στις Σκουριές , ο αγώνας σ’ όλο το δημόσιο κατά της αξιολόγησης, οι μαθητές κι οι φοιτητές… Θα βρούμε τον κοινό βηματισμό και θα βαδίσουμε σε δρόμους απελευθερωτικούς,ενωτικά,προτάσσοντας κι επιβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία».

Σε όσους, τέλος, μας κουνάν το δάχτυλο τσιρίζοντας «όλοι αξιολογούνται, εσείς γιατί να μην αξιολογηθείτε;» εκτός του ότι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα το ελληνικό σχολείο είναι  αξιολόγηση, απολύσεις κι υποταγμένους  εκπαιδευτικούς,απαντάμε  πως τις ανάγκες της κοινωνίας θα πρέπει να τις ιεραρχεί και να τις επιβάλει η ίδια η κοινωνία αξιολογώντας τι μπορείνα προσφέρει ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητές του και προσφέροντας στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του. Η κοινωνία  π.χ. σήμερα δεν έχει ανάγκη από wifi αλλά από δουλειά, από δωρεάν υγεία, παιδεία, περίθαλψη. Καλούμαστε να τα επιβάλουμε!

Στις εκλογές για το νέο ΔΣ ψηφίζουμε όπως αγωνιζόμαστε: θυμωμένα, ανυπότακτα, ανατρεπτικά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close