ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Θρήνος για την 25χρονη Κορίνα στη Γαύδο: «Λύθηκε» το χειρόφρενο και έπεσαν στον γκρεμό

Έχει σοκαριστεί ολόκληρη η Κρήτη από τη νέα τραγωδία, το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Γαύδο με θύμα μια νεαρή γυναίκα.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για την 25χρονη Κορίνα από την Κέρκυρα, σπουδάστρια στην Κρήτη. Η άτυχη γυναίκα που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στα συντρίμμια του οχήματος που επέβαινε και έπεσε στο γκρεμό, ήταν συγκεκριμένα φοιτήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, αφού φοιτούσε στο τμήμα Αρχιτεκτονικής.


Υπενθυμίζεται ότι η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην περιοχή Βαθύ Σελί. Στο όχημα επέβαινε και ένας άντρας ο οποίος ωστόσο μεταφέρθηκε τραυματισμένος αρχικά στο Ιατρείο Γαύδου ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη, με αεροδιακομιδή, όπως έγινε γνωστό, στο Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει η αστυνομία το όχημα ήταν σταματημένο, όταν «λύθηκε» το χειρόφρενο με αποτέλεσμα να πέσει στο γκρεμό πριν οι δύο επιβάτες προλάβουν να αντιδράσουν.

Μάλιστα μετά το τραγικό δυστύχημα, ο Δήμος Γαύδου εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την 25χρονη που έχασε τη ζωή της. «Ο αναπάντεχος χαμός μιας νεαρής και πολύ γλυκιάς κοπέλας στη Γαύδο, γέμισε θλίψη το νησί μας. Από την πρώτη στιγμή της είδησης του ατυχήματος εθελοντές μας έσπευσαν στο σημείο ώστε να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η σοβαρότητα των τραυμάτων της κοπέλας δεν ήταν σύμμαχοί μας. Ως δημοτικό συμβούλιο εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια στους οικείους της με την ευχή να μην υπάρξει άλλο θύμα τροχαίου στο νησί μας»,
αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα πριν από έναν χρόνο, στις 2 Ιουλίου 2020, η Κορίνα παρουσίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης την ερευνητική της εργασία με τίτλο «Εναλλακτικός Τουρισμός: μεθοδολογία σχεδιασμού βιώσιμης οικοτουριστικής μονάδας στη Γαύδο».

Η ίδια είχε γράψει για την ερευνητική της εργασία: «Η παρούσα εργασία ερευνά το φαινόμενο του τουρισμού. Με αφορμή την ποιότητα ζωής, όπως παράλληλα το σεβασμό ως προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθίσταται αναγκαία η εισχώρηση του Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού και άλλων βοηθητικών εννοιών, στην ιδεολογία της δόμησης.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύεται η υφιστάμενη κατάσταση του τουρισμού στην Ελλάδα και τη Γαύδο, καθώς και οι επιπτώσεις του φαινομένου στο φυσικό και το δομημένο περιβάλλον. Στη συνέχεια, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, εξετάζονται οι διαφορές του από το συμβατικό-μαζικό τουρισμό, αποσκοπώντας στον πιο σαφή προσδιορισμό, για την κατανόηση του όρου.

Ύστερα, παρουσιάζονται οι παράμετροι σχεδιασμού του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ η ιδέα της μελέτης βασίζεται στην εφαρμογή των παραμέτρων αυτών, για στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός βιώσιμου οικοτουριστικού καταλύματος, μικρής κλίμακας και αποτελούμενο, ως επί το πλείστον, από φυσικά υλικά της Γαύδου, αφού προηγουμένως μελετήσουμε τη φέρουσα ικανότητα της περιοχής, ώστε το οικοσύστημα να συνεχίσει να διατηρείται με τρόπο βιώσιμο».

Επιπλέον, μόλις πριν από λίγες ημέρες, στην τελευταία της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετέφερε την αγωνία της για το μέλλον του ακριτικου νησιού, γράφοντας:

«Καλημέρα σε όλους, απ΄το όμορφο νησί που φωνάζει βοήθεια. Ακολουθεί ένα καλοκαίρι που η επισκεψιμότητα θα ξεπεράσει τη φέρουσα ικανότητα σε όλους τους τομείς και κατά βάση στον τομέα των υποδομών και αυτόν του Σεβασμού στον ‘Αλλον και στο Περιβάλλον. Οι αρμόδιοι φορείς, οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για αυτό, όπως και για τις υπόλοιπες ανάγκες που κραυγάζει το νησί, και σαν αρχιτεκτονας και φυσιολάτρης, κάθε Ήπια ανάπτυξη να γίνεται με τρόπο Β Ι Ω Σ Ι Μ Ο».

Πηγή: thecaller.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button