Αυτοδιοίκηση

Θετική γνωμοδότηση για τα ιαματικά λουτρά "Kόκκινο Στεφάνι" Μυρτιάς

koi-iamatikes-pigesΣτην αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού εγκρίθηκε χθες Τρίτη 16 Μαϊου  η αναγνώριση του φυσικού πόρου ως ιαματικού για το “Κόκκινο Στεφάνι” Μυρτιάς και οδεύει για το ΦΕΚ.

Σχετικά με το θέμα, ανάρτηση έκανε στο facebook ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας:
“Η παρουσία μου στο Υπουργείο Τουρισμού και η παρέμβαση μου αφορά το τεράστιας σημασίας ζήτημα των Ιαματικών πηγών στην Ελλάδα. Είναι γνωστός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε αυτόν τον τομέα εδώ και πολλά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια ξεπερνώντας στρεβλώσεις και δυσλειτουργίες τόσο δικές μας, όσο και του κρατικού μηχανισμού καταφέραμε να προχωρήσουμε πολύ στο θέμα της αναγνωρίσεως του φυσικου μας πόρου ως ιαματικου, και την προπτική των αδειοδοτήσεων των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης της ιαματικής μας πηγής με τον καθορισμό της παρόχθιας ζώνης της Τριχωνίδας.

po-konstantaras-iamatikes

Το επόμενο βήμα, και ενώ οι αναγνωρίσεις και οι αδειοδοτήσεις θα τρέχουν, είναι η αναζήτηση χρηματοδότησης προκειμένου να ξαναφτιάξουμε τις υποδομές μας. Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα, και μέσα στις οποίες παρέχεται το προϊόν του ιαματικού τουρισμού είναι κατά βάση παλιές και ξεπερασμένες και χρειάζονται ανακατασκευή.Κάναμε ένα βήμα-θέλουμε πολλά ακόμη!!!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button