Δυτική Ελλάδα

Θετικές οι εντυπώσεις των τουριστικών πρακτόρων από το τετραήμερο στην περιοχή του Αγρινίου

epi-trixonida-iliovasilema2

Η  Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας, Π Πολιτιστικός Σύλλογος Παναιτωλίου Χ. Καπράλος και η Βιο καλλιεργητική Περιβαλλοντική Εταιρία Βιοτριχωνίς, παραθέτουν τις εντυπώσεις των τουριστικών πρακτόρων που βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, παίρνοντας μέρος στο τετραήμερο οικοτουριστικό πακέτο στο πλαίσιο του προγράμματος “οι δρόμοι του νερού και της φύσης” του προγράμματος ICE.

Αναλυτικά:

Θα ήταν παράληψη μετά το επιτυχές τέλος του 4ήμερου οικοτουριστικού πακέτου που διεξήχθη στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου από τις 8 ως τις 11 Σεπτεμβρίου και διοργανώθηκε από τρεις φορείς, την Εταιρία Προστασίας Τριχωνίδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναιτωλίου Χ. Καπράλος και τη Βιο καλλιεργητική Περιβαλλοντική Εταιρία Βιοτριχωνίς, για την οικοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής,  στα πλαίσια του διασυνοριακού έργου συνεργασίας «I.C.E  που προκήρυξε και διαχειρίζεται η ΠΕΔ.ΔΕ, να μην δημοσιεύσουμε ένα μέρος από τις εντυπώσεις τουριστικών πρακτόρων που πήραν μέρος σε αυτήν την μοναδική για την περιοχή μας δραστηριότητα.

Παραθέτουμε λοιπόν εντυπώσεις και κριτικές καθώς και  το όνομα του τουριστικού πράκτορα και του γραφείου στο οποίο ανήκει.  .

Ο Iyad Kayali από το γραφείο  CEO, Ecotourism-Greece.com: Ως επαγγελματίας του τουρισμού εντυπωσιάστηκα από όλα όσα είδα στην περιοχή σας μέσα από το Πρόγραμμα “ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. Η MedVenture ΕΠΕ και το www.ecotourism-greece.com σε συνεργασία με τους τρεις φορείς που προανέφερα, είναι κατάλληλοι να δημιουργήσουν μια καινούρια στρατηγική τουρισμού και να προωθήσουν τον τουρισμό της Αιτωλοακαρνανίας στις κατάλληλες αγορές.

Η περιοχή ενδείκνυται για οικοτουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, ορνιθοτουρισμό, τουρισμό της υπαίθρου, γαστρονομικό τουρισμό και οινοτουρισμό. Επιπλέον πολλοί θα είναι οι επισκέπτες που επιθυμούν έναν συνδυασμό των παραπάνω.

Όλα τα παραπάνω είδη τουρισμού αποτελούν τον βιωματικό τουρισμό, δηλαδή την τάση του τουρισμού τον 21ο αιώνα. Οι τουρίστες σήμερα θέλουν εμπειρίες, με τις οποίες να ανακαλύπτουν τον τόπο που επισκέπτονται. Μειώνεται πλέον το μοντέλο «ήλιος – θάλασσα – άμμος», που ούτως ή άλλως δεν ταιριάζει στην Αιτωλοακαρνανία.

Θα χαρούμε να συζητήσουμε πιο διεξοδικά!

Κύριος και κυρία ΑΔΑΜΑΚΗ από Δ. & Ε. ΑΔΑΜΑΚΗ Ο.Ε:

Από κα. Αμάντα  Δαραμούσκα –Action Travel  Πάτρα:

 Πάτρα 17 Σεπτεμβρίου 2015

Προς

Τις  στυλοβάτισσες

των « Οικοτουριστικών  Αποδράσεων  στην καρδιά της Αιτ/νίας»

Τζίνα, Βούλα, Σόνια

Στα πλαίσια του προγράμματος «Δρόμοι του νερού και της φύσης», που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Σεπτέμβρη  2015 και συγκεκριμένα από 8 έως 11 ζήσαμε ένα ονειρεμένο τετραήμερο στην Αιτ/νία, σε μια ακτίνα 35 χιλ. από την πόλη του Αγρινίου.

Τουριστικοί πράκτορες σχεδόν από όλη την Ελλάδα, που έχουμε μάθει να επιμένουμε και να αναζητούμε το ιδιαίτερο, το ξεχωριστό, το μοναδικό, το παραδοσιακό, το οικολογικό, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού,  φιλοξενηθήκαμε από μια ομάδα γυναικών που «προσπαθούν και επιμένουν» να αναδείξουν τις ομορφιές του τόπου τους.

Εμπειρία μοναδική αυτό το τετραήμερο, ένα σπάνιο μωσαϊκό παραστάσεων, εικόνων και εμπειριών. Ξεναγηθήκαμε-περιηγηθήκαμε σε τοπία φυσικού κάλους, σε τοποθεσίες και αξιοθέατα πολιτιστικής και ιστορικής αξίας. Θαυμάσαμε ειδυλλιακά και εντυπωσιακά τοπία.

Η πληθωρικότητα του προγράμματος περιήγησης μας έδωσε την ευκαιρία να πάρουμε ενεργό μέρος σε μια διαδικασία που υπερβαίνει τα όρια της απλής ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Ξεναγηθήκαμε γύρο από την λίμνη της Τριχωνίδας, στο βουνό Αράκυνθος  και στο φαράγγι της Κλεισούρας (με ειδικό ορνιθολόγο για την παρατήρηση των πτηνών), στις  τεχνιτές λίμνες του νομού (Στράτου και  Καστρακίου), στους Αρχαιολογικούς  χώρους (Στράτου, Θέρμου, Βλοχού κλπ), στα Μουσεία (Αρχαιολογικό Αγρινίου, Λαογραφικό μουσείο Παραβόλας, Λαογραφικό Ιστορικό Φιλολογικό Μουσείο Αιτ/νίας, της Βάσως Κατράκη στο Αιτωλικό,  Γλυπτοθήκη Καπάλου), στα Μοναστήρια (Μυρτιάς, Παναγίας του Βλοχού, Αγ. Γεωργίου Ελληνικών), περπατήσαμε σε μονοπάτια (ιδιαίτερου φυσικού κάλους) στον Αράκυνθο και στο Λεμονοπορτοκαλόδασος  της  Γουρίτσας,  επισκεφτήκαμε  νερόμυλο, καταρράκτες, το  οινοποιείο «ΘΕΣΤΙΑ» του Κ.Μούτσου στην  Παραβόλα, τέλος επισκεφθήκαμε  παραδοσιακά ξενοδοχεία (Αλθαία) και ξενώνες (Θέστιος, Καστράκι, Αφήλιον), της περιοχής με ιδιαίτερα φιλόξενους ιδιοκτήτες, έτοιμους για κάθε συνεργασία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας γευθήκαμε σε παραδοσιακές ταβέρνες,  τοπικά προϊόντα άριστης ποιότητας, όπως νοστιμότατα ψάρια της λίμνης Τριχωνίδας μαγειρεμένα με παραδοσιακό τρόπο, ντόπια κρεατικά και λαχανικά, γλυκίσματα της περιοχής και «μεθύσαμε» με το εξαιρετικό σε γεύση και άρωμα τοπικό κρασί «ΜΑΛΑΒΟΥΖΙΑ».

Ένας μικρόκοσμος που συνοψίζει την φυσική ιστορία, την επαφή με την φύση, τις αγροτικές εργασίες, την τοπική γαστρονομία και τα πολιτισμικά  στοιχεία της Αιτ/νίας.

Επιστρέψαμε, έχοντας χαραγμένες έντονα στη ψυχή μας όμορφες και αξέχαστες αναμνήσεις, βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, στις κυρίες Τζίνα Τραμπάζαλη, Βούλα Καρδαρά-Παπαρίζου και Σόνια Λειβαδίτη, τις στυλοβάτισσσες αυτής της προσπάθειας και όλες τις φίλες και τους φίλους που πρόσφεραν ώστε να στεφθεί με επιτυχία αυτό το 4ημερο φιλοξενίας και γνωριμίας με την καρδιά της Αιτ/νίας.

Τζίνα, Βούλα, Σόνια, λάτρεις του αυθεντικού, του ανεξερεύνητου και του ανεπιτήδευτου τουρισμού,   σας διαβεβαιώνω ότι αυτή σας η προσπάθεια, βρήκε ανταπόκριση και άνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας προκειμένου να προβληθεί και να γίνει γνωστή η περιοχή σας, ώστε ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες να έλθουν στον τόπο σας, όλες τις εποχές  και όλο το χρόνο, με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τους επιχειρηματίες  και γενικά για την οικονομία της πανέμορφης περιοχής σας.

Το εμπνευσμένο εγχείρημά σας, ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με το GEORGANTAS TRAVEL. Ήδη προγραμματίζουμε «Οικοτουριστικές Αποδράσεις στην καρδιά της Αιτ/νίας» και στους  «Δρόμους του νερού και της φύσης».

Με εκτίμηση

Για το GEORGANTAS TRAVEL

Αμάντα Δαραμούσκα

http://www.actiontravel.gr/images/index2_01.jpg

Από Νίκο Κανέλλη – ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΤΡΑΣ

Η κριτική μου για το πρόγραμμα που οργανώσατε, συνολικά, είναι πολύ θετική. Νομίζω ότι ήταν ένα αρκετά φιλόδοξο εγχείρημα αλλά τελικά αποτέλεσε μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους όσους συμμετείχαμε, κάτι που είναι προφανές και από τα σχόλια όλων μας μετά τη λήξη του.

Το λεωφορείο που μας μετέφερε ήταν πολύ καλό και οι οδηγοί ήταν πολύ ικανοί και ευγενικοί. Τα τέσσερα γεύματα που προσφέρθηκαν ήταν εξαιρετικά. Νομίζω ότι κάνατε πολύ καλές επιλογές, και σίγουρα ήταν μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για τους επιχειρηματίες που μας φιλοξένησαν. Σε όλα τα μέρη που καθίσαμε για φαγητό ή καφέ νιώσαμε πολύ ευπρόσδεκτοι.

Το ξενοδοχείο που μας φιλοξένησε ήταν καθαρό και άνετο και βρισκόταν σε ένα πολύ ωραίο σημείο στο Αγρίνιο. Μόνο του πρόβλημα ίσως είναι η φασαρία το βράδυ, κάτι που είναι αναμενόμενο εφόσον είναι δίπλα στην κεντρική πλατεία. Σίγουρα θα είναι μια από τις πρώτες επιλογές μας σε ενδεχόμενη εκδρομή στην περιοχή.

Μπορώ να πω γενικά ότι όλα τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες που είδαμε ήταν σε εξαιρετική κατάσταση και οι ιδιοκτήτες ήταν πολύ πρόθυμοι να μας ενημερώσουν για όλες τις λεπτομέρειες. Μια έλλειψη που παρατηρήσαμε σε διάφορα όμορφα μέρη που επισκεφτήκαμε, ιδίως στα λαογραφικά μουσεία, ήταν η έλλειψη έντυπου υλικού. Ίσως θα μπορούσε να δημιουργηθεί κάποιο υλικό σε συνεργασία με τους συλλόγους.

Τέλος, εσείς οι τρεις ήσασταν καταπληκτικές! Κάνατε πολύ καλή δουλειά στην εφαρμογή και το συντονισμό του προγράμματος, μας μεταδώσατε πάρα πολλές γνώσεις για την περιοχή, και ήσασταν ο συνδετικός κρίκος μιας παρέας ανθρώπων αγνώστων μεταξύ τους, που μέσα σε τέσσερις ημέρες κατάφεραν να νιώσουν σαν φίλοι από καιρό.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία, και εύχομαι καλή επιτυχία στις επόμενες δράσεις σας!

 Για την Οικολογική Κίνηση Πάτρας

Νίκος Κανέλλης

ΕΦΗ ΡΑΠΤΗ από AIRONE TOURS : Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω άλλη μια φορά για το αξέχαστο 4ημερο που πέρασα στο Αγρίνιο!

Ενα 4ημερο που τα είχε όλα : ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!   Μαγευτικά τοπία ! Εξαίσια κουζίνα.

Θα αναφέρω εδώ , δύο τρία σημεία στα οποία, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να δώσετε προσοχή για να έχουν οι προσπάθειες που κάνετε για την ανάδειξη του τόπου σας μεγαλύτερη επιτυχία.

-Πιστεύω ότι θα πρέπει να βελτιωθεί η καθαριότητα τόσο στο περιβάλλον όσο και στα καταλύματα και στις υποδομές.

-Θα πρέπει να οργανωθούν και να ενισχυθούν δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού, αγροτουρισμού( πχ σπορ στις λίμνες

παρουσίαση της διαδικασίας παραγωγής των τοπικών προϊόντων κλπ)

-Βελτίωση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

-Να βελτιωθεί λίγο ο προγραμματισμός της ξενάγησης ώστε σε σύντομα διαστήματα να εκτεθεί ο επισκέπτης σε πολλές παραστάσεις

ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί ο χρόνος του.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την πολύ  ζεστή φιλοξενία σας και σας υπόσχομαι ότι θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την εξαιρετική σας προσπάθεια.

ΕΦΗ ΡΑΠΤΗ

Λίνα ΚΟΥΡΑΦΑ από SOMEWHERE WE KNOW:

Αγαπητές φίλες,
Άποψη μου είναι ότι ζείτε σε έναν  υπέροχο τόπο που χρειάζεται αγάπη και φροντίδα για να αναδειχθεί. Και εσείς με τις μέχρι τώρα ενέργειες σας αποδεικνύεται  ότι τα έχετε  και τα δύο.
Είμαι στην διάθεσή σας.
Φιλικά
Λίνα

Χρύσα Κρασσά (Mrs) από Respond On Demand :

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και γραπτά για την θερμή φιλοξενία σας τις ημέρες που ήμασταν στο Αγρίνιο. Όπως και από κοντά συζητήσαμε, λόγω της ιδιότητας της κας Αθανασοπούλου ως μέλος της Παγκόσμιας  ΄Ενωσης Ταξιδιωτικών Συγγραφέων και Φωτογράφων, πήραμε σχετικό υλικό και ξεκινήσαμε ήδη κάποιες δημοσιεύσεις σε ηλεκτρονικά ταξιδιωτικά περιοδικά του εξωτερικού. Σας στέλνω  συνημμένα σχετικά links.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button