Αυτοδιοίκηση

Θέρμο: Μαραγιάννης κατά Κωνσταντάρα με Σοφοκλέους "Αντιγόνη"!

po-maragiannis2Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Μαραγιάννης, απαντά ουσιαστικά στις αναρτήσεις που έγιναν από τον Δήμαρχο Θέρμου περί “προδοτών” αλλά και ουσιαστικά επιβεβαιώνει το πολύ σοβαρό λεκτικό επεισόδιο που είχε μαζί του προ ημερών και που σύμφωνα με πληροφορίες, τον έφτασε μέχρι το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου.
Ο κ. Μαραγιάννης κάνει λόγο για “τυχάρπαστους, αριβίστες και αποτυχημένους πολιτικάντηδες”, βαθαίνοντας έτσι το ρήγμα που υπάρχει στην παράταξη της πλειοψηφίας.Γράφει συγκεκριμένα στο προφίλ του στο facebook ο πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Θέρμου:

“Ευτυχώς που η σοφία των Αρχαίων μας προφυλάσσει από τη βουλιμία των τυχάρπαστων,αριβιστών και αποτυχημένων πολιτικάντηδων!
po-maragiannis-sofoklisΣοφοκλέους “Αντιγόνη” Στίχοι 175-181:
“Αμήχανον δε παντός ανδρός εκμαθείν ψυχήν τε και φρόνημα και γνώμην
πριν αν αρχαίς τε και νόμοισιν εντριβής φανεί. Εμοί γάρ όστις πάσαν ευθύνων πόλιν
μη των αρίστων βουλευμάτων άπτεται κάκιστος είναι νυν τε και πάλαι δοκεί.

(Δηλαδή,
είναι αδύνατο να μάθεις ανθρώπου κανενός το φρόνημα, τη γνώμη και την ψυχή,προτού
δοκιμαστεί στην άσκηση της εξουσίας και στην εφαρμογή του νόμου.
Για μένα, όποιος καθοδηγεί μια πόλη και δεν φτάνει στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις
είναι φαύλος ηγέτης και τώρα και πάντοτε. Και συνεχίζει πιο κάτω ο μεγάλος τραγικός μας ποιητής Σοφοκλής (Στίχοι 473-476): Αλλ΄’ισθι τοι τα σκληρά άγαν φρονήματα πίπτειν μάλιστα
και τον εγκρατέστερον σίδηρον οπτόν εκ πυρός περισκελή θραυσθέντα και ραγέντα πλείστα αν εισίδοις. Σμικρώ χαλινώ δε οίδα τους θυμουμένους ίππους καταρτυθέντας.

( Δηλαδή, να ξερεις οτι οι πιο αλύγιστοι χαρακτήρες ταπεινώνουν τις πιο πολλές φορές και τον πιο σκληρό σίδηρο πυρακτωμένο, ώστε να γίνει άκαμπτος, θα τον δεις να σπάει και να ραγίζει τις πιο πολλές φορές.Και ξέρω ότι με μικρό χαλινάρι δαμάζονται τα αγριεμένα άλογα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button