ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Θέρμο: Η απείθεια και η απειλή με το όπλο οδήγησαν τον θηροφύλακα στη μήνυση

Νεώτερα για το επεισόδιο του Σαββάτου μεταξύ θηροφύλακα και αυτοδιοικητικού της περιοχής

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα το Σάββατο, 6 Ιανουαρίου, μεταξύ ομοσπονδιακού θηροφύλακα και κυνηγού στην περιοχή του Θέρμου.

Όπως είχε γίνει γνωστό, 52χρονος κυνηγός, ο οποίος τυγχάνει να είναι και αυτοδιοικητικός, έγινε αντιληπτός από τον θηροφύλακα που περιπολούσε. Ασκώντας τα καθήκοντά του ο θηροφύλακας του ζήτησε να προχωρήσει σε έλεγχο, ώστε να διαπιστώσει τη νομιμότητά του.

Τότε ο κυνηγός, σύμφωνα με τα όσα  έχει καταθέσει ο θηροφύλακας, τον εξύβρισε κατ’ εξακολούθηση και τον απείλησε με προτεταμένο το όπλο του, αρνούμενος να συνεργαστεί.

Σημειώνεται ότι οι θηροφύλακες δεν δύνανται να επιβάλλουν κυρώσεις για παραβάσεις των μέτρων για τον κορωνοϊό. Παράλληλα, η μετακίνηση βάσει νόμου για κυνήγι είναι αυτή που απαγορεύεται λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, κι όχι το κυνήγι καθ’ αυτό.

Ο θηροφύλακας υπέβαλε μήνυση στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Θέρμου, οι άνδρες του οποίου εντόπισαν τον κυνηγό, τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απειλή, εξύβριση, απείθεια και παραβάσεις των νόμων περί όπλων, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button