ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θεοδωρικάκος: Και οι ένστολοι σωφρονιστικοί θα πάρουν 600 ευρώ

Επίδομα και στους πυροσβέστες

Στη Βουλή μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δίνοντας διευκρινίσεις για το επίδομα των 600 ευρώ σε αστυνομικούς και λιμενικούς.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο επίδομα των 600 ευρώ περιλαμβάνονται οι ένστολοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας για την τροπολογία του υπουργείου σχετικά με τη χορήγηση του εφάπαξ επιδόματος 600 ευρώ στους αστυνομικούς και λιμενικούς, η οποία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Θεοδωρικάκος διευκρίνισε ότι «ένας πολύ μεγάλος αριθμός, που υπηρετεί ως ένστολο προσωπικό στις φυλακές, είναι μέσα στην τροπολογία, και θα πάρουν το επίδομα των 600 ευρώ».


Ακολουθώντας στο βήμα τον κ. Θεοδωρικάκο, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε ότι η κυβέρνηση διασφάλισε κονδύλι 8 εκατ. ευρώ για να δοθεί επίδομα εκτός έδρας στους πυροσβέστες.

Θεοδωρικάκος: Τότε θα καταβληθούν τα 600 ευρώ

Απαντώντας σε σχετικές παρεμβάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμη ότι το εφάπαξ επίδομα στο ένστολο προσωπικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Λιμενικού Σώματος είναι «ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης, δεν δεσμεύεται, και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το δημόσιο εν γένει. Δεν υπόκειται σε κάθε είδους ασφαλιστικές εισφορές, ούτε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ΚΦΕ, και δεν γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος, σύμφωνα με το άρθρο 60 του ΚΦΕ».

Πιο συγκεκριμένα, είπε ότι οι δικαιούχοι θα πάρουν 600 ευρώ τώρα, «μία ή δύο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα», και ότι το ποσό αυτό θα αποτελεί τμήμα του εισοδήματος τους [..] το οποίο θα δηλωθεί στο φορολογική δήλωσή τους την επόμενη χρονιά.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελίας Λιακούλη που είπε ότι «στηρίζουμε τη χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης παρά τον κραυγαλέο προεκλογικό και επιδοματικό χαρακτήρα της», ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι «το γεγονός ότι το 2023 έχουμε εκλογές, δεν μπορώ να αποδεχτώ ότι θα αποτελούσε αιτία για να μη δοθεί αυτό το επίδομα, που με πολύ σκληρή προσπάθεια εξασφαλίσαμε».

Πηγή: newsbomb.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button