Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Θεοδωρίδου: Τρεις μήνες μετά εμβολιασμό ή νόσηση το νέο σκεύασμα κατά της Όμικρον

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση με το επικαιροποιημένο εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού και τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά της μετάλλαξης Όμικρον, όπως ανακοινώθηκε κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής κάλυψης, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Υγείας.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσαν την ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών με το νέο σκεύασμα, καθώς και τις ομάδες του πληθυσμού που θα μπορούν να εμβολιαστούν.


Ξεκινώντας η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι τα δυο εμβολια, της Pfizer και της Moderna για τη χρήση των οποίων γνωμοδότησε ο ΙΜΑ αποτελούν την προσαρμοσμένη έκδοση των αρχικών εμβολίων και ότι είναι αποτελεσματικά κατά των μεταλλάξεων της Όμικρον.

Επίσης η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι:

– Τα νέα εμβόλια μπορούν να χορηγηθούν από την ηλικία των 12 και άνω και οι συστάσεις καθορίζονται από κάθε χώρα αναλογά με τα δεδομένα.

– Προορίζονται για αναμνηστική δόση, δηλαδη μετά την συμπλήρωση του βασικού εμβολιασμού, ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που χρησιμοποιήθηκε στον πρώτο εμβολιασμό.

– Χορηγούνται τουλάχιστον 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό ή νόσηση. Διευκρινίστηκε επίσης ότι όσοι έχουν κάνει τη τελευταία δόση πριν από τρεις μήνες, θα μπορούν να κάνουν τη δόση με το επικαιροποιημένο. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να κάνουν το βασικό σχήμα και να ακολουθήσει το επικαιροποιημένο.

– Προτεραιότητα έχουν άτομα με σοβαρό κίνδυνο σοβαρής νόσησης δηλαδή, (άτομα ηλικίας άνω 60 ετών, ηλικίας 12-15 ετών σε ομάδες αυξημένου κινδυνου, άτομα που διαμένουν σε μονάδες ηλκιωμένων, άτομα που διαβιούν με άτομα σε ανοσοκατοστολή και φροντιστές ατόμων αυξημένου κινδύνου από νόσηση με κορωνοϊό).

– Θα υπάρξουν και άλλοι τύποι εμβολίων στο άμεσο μέλλον για τη μείωση της μεταδοτικότητας των νέων παραλλογών και ενίσχυση της ανοσίας.

Τέλος η κα Θεοδωρίδου σημείωσε ότι μαζί με τον εμβολιασμό για τον Covid μην αμελήσουμε τον εμβολιασμό για τη γρίπη.

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Να σημειωθεί ότι όπως έγραψε το CNN Greece την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει τα νέα εμβόλια, τα οποία είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πάνω από 500.000. Αφορούν δε, τις μεταλλάξεις Όμικρον 1 και Όμικρον 2.

cnn.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button