Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Θεμιστοκλέους: Για ποιες ομάδες ξεκινούν οι εμβολιασμοί τις επόμενες μέρες

Εντός του Μαρτίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου (ομάδα Α), ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει η ηλικιακή ομάδα 70-74 ετών και στη συνέχεια η ομάδα 65-69 ετών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την Covid-19.

Υπολογίζεται ότι έως τα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι τη Δευτέρα έγιναν τουλάχιστον 30 χιλιάδες εμβολιασμοί, με τον συνολικό αριθμό εμβολιασμών να ξεπερνά το 1.120.000 και το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης να αγγίζει το 7,12%.

Σημείωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε τη διενέργεια εμβολιασμού για όλον τον πληθυσμό με το εμβόλιο της AstraZeneca. Τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή στηρίζεται στη δημοσίευση επιστημονικών δεδομένων και θα βοηθήσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, “θα αμβλύνει τις δυσκολίες που έχουμε στην ανάπτυξη δύο παράλληλων συστημάτων, ειδικά στη νησιωτική χώρα και στις απομακρυσμένες περιοχές και μέσα στο επόμενο 20ημερο θα επιτευχθεί η ενοποίηση των δύο συστημάτων, έτσι ώστε να έχουμε κάλυψη πλέον για όλες τις ηλικίες σε όλες τις περιοχές της χώρας”.

Σε επικοινωνία με την Pfizer, όπως είπε, απεστάλη πλάνο παραδόσεων για τον Απρίλιο και αναμένονται από τη συγκεκριμένη εταιρεία 1.071.000 δόσεις εμβολίων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το πλάνο παραδόσεων και από τις άλλες εταιρείες.

Σε επικοινωνία με την Johnson & Jonhnson, επιβεβαιώθηκε η δέσμευσή της να παραδώσει τον αριθμό δόσεων που έχει συμφωνήσει για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με τις παραδόσεις να ξεκινούν μετά τα μέσα Απριλίου.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button