Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ολοκληρώθηκε το Θεματικό Πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Εκπαιδεύτηκαν περίπου 2.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

Το θεματικό πάρκο «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», ολοκλήρωσε σήμερα την λειτουργία του στην Αιτωλοακαρνανία, όπου εκπαιδεύτηκαν περίπου 2.000 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι το θεματικό πάρκο, είχε ανοίξει τις πύλες του τον Δεκέμβριο του 2019 στο Αγρίνιο, όπου το επισκέφθηκαν συνολικά 1.148 μαθητές Δημοτικών Σχολείων και συνέχισε φέτος σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο, όπου εκπαιδεύτηκαν ακόμη 810 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Οι επόμενοι σταθμοί του θεματικού πάρκου «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή» θα είναι από 4 έως και 6 Μαρτίου 2020 στο Αίγιο και από 9 έως και 12 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα.

Το θεματικό πάρκο συνδιοργανώνεται από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Δήμων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, την διοίκηση του Κλειστού Παπαχαράλαμπειου Εθνικού Σταδίου, του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Οι Δραστηριότητες του Θεματικού Πάρκου

Το Θεματικό Πάρκο με θέμα: «Κόκκινο στα Ατυχήματα, Πράσινο στη Ζωή», περιλαμβάνει τέσσερις καινοτόμες βιωματικές δραστηριότητες που έχουν σχεδιασθεί με σύγχρονα πρότυπα εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα:

1. Το τηλεπαιχνίδι buzzer, όπου τα παιδιά απαντούν σε ερωτήσεις για την οδική ασφάλεια.

2. Τον τάπητα «μαθαίνω να κυκλοφορώ», που μοιάζει με επιτραπέζιο παιχνίδι και έχει το μέγεθος ενός δωματίου.

3. Το παιχνίδι «βρες το σήμα», όπου τα παιδιά μαθαίνουν βιωματικά να αναγνωρίζουν βασικές πινακίδες κυκλοφορίας που συναντούν στην καθημερινότητά τους,

4. Το εργαστήριο ζωγραφικής, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν τις εντυπώσεις και τα ερεθίσματα που αποκόμισαν από το θεματικό πάρκο.

Το Θεματικό Πάρκο εισηγήθηκε ο Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, ενώ συντονίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα από τον Βοηθό Περιφερειάρχη κ. Ανδρέα Φίλια.
Τέλος, η δράση υλοποιείται με την επιστημονική καθοδήγησή της υπεύθυνης δραστηριοτήτων – αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δρ Άρτεμις Παπακωνσταντινοπούλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button