Αυτοδιοίκηση

Δήμος Ξηρομέρου: Θέμα παραίτησης Γαλούνη θα θέσει ο Απ. Πανταζής;

po-apostolos-pantazisΣτις 5 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου θα συνέλθει για πραγματοποίηση ειδικής συνεδρίασης, ώστε να εκλέξει χωριστά και με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα του, καθώς και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται κατόπιν πρόσκλησης του δημοτικού συμβούλου με τις περισσότερες ψήφους από το συνδυασμό που πρώτευσε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλούμε για τον κ. Αποστόλη Πανταζή, ο οποίος εκτός από την πρόσκληση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα εκτελέσει και χρέη Προέδρου.
Τις σχετικές πληροφορίες, δημοσιεύει το blog http://mytikaspress.blogspot.gr :
“Θα μας ρωτήσετε γιατί τα αναφέρουμε όλα αυτά. Δικές μας πληροφορίες μιλάνε για άρση της εμπιστοσύνης του κ. Πανταζή προς το πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γαλούνη, που αυτή η απώλεια εμπιστοσύνης θα εκφραστεί έμπρακτα και καθαρά με δικό του επίσημο αίτημα για παραίτηση του από τη θέση του Δημάρχου στην συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δική μας γνώμη, ότι εδώ που έφτασαν τα πράγματα, κατά εμάς απόλυτα φυσιολογικά παρακολουθώντας όλη αυτή την πορεία, είναι θετικό καθένας με τις δυνάμεις του, με ότι μπορεί και με ότι ενέργειες, να προσπαθήσει να σταματήσει το κακό και την πορεία προς την οικονομική καταστροφή του Δήμου Ξηρομέρου, που θα την πληρώνουμε για τα πολλά επόμενα χρόνια και δεν πρόκειται να σηκώσουμε κεφάλι ποτέ μετά από αυτό.
Ποιο είναι το κακό; Δεν είναι στο επίπεδο της πολιτικής, δεν είναι θέμα ολιγωριών, άστοχων αποφάσεων, λανθασμένων εκτιμήσεων, ανικανότητας, έλλειψη στρατηγικής, λανθασμένων επιλογών, διαφορετικής κουλτούρας και ιδεολογίας και πάει λέγοντας. Αυτά μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν (κατά εμάς υπάρχουν), να διαφωνούμε, να έχουμε άλλες απόψεις, να ασκούμε κριτική, να συγκρουόμαστε καθημερινά γι αυτά από το πρωί ως το βράδυ.
Στο Δήμο μας, αλλά και στο τέως Δήμο Αλυζίας για τον οποίο έχουμε διαμορφωμένη προσωπική άποψη, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει κάτι σάπιο, κάτι άρρωστο. Έχει καλλιεργηθεί δε τόσα πολλά χρόνια, που έχει εμποτίσει και μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας, έχει ουσιαστικά μπει στην τοπική μας κουλτούρα, με αποτέλεσμα αυτό να συνεχίζεται και να αυξάνεται σε αγαστή συνεργασία τοπικών πολιτικών προσώπων και μερίδας συνδημοτών μας και το χειρότερο να παρουσιάζεται και ως φυσιολογικό.
Καθείς που μιλάει και προσπαθεί να πει, μα καλά τι κάνουμε; Δεν αγαπάμε το τόπο μας μωρέ; Δεν δακρύζουμε γι αυτόν; Δεν στενοχωριόμαστε όταν δεν πάμε καλά; Γιατί τα λίγα χρήματα που διαθέτουμε να μην πιάνουν τόπο και να αποδίδουν αυτά που πρέπει, αλλά να σπαταλιούνται;
Καθείς που τα λέει αυτά στο δικό μας Δήμο θα χαρακτηριστεί γραφικός και ξερόλας. Δεν λέμε ότι είναι εύκολο να διοικήσεις ένα Δήμο. Εμείς να συμμετείχαμε μπορεί να αποδεικνυόμαστε οι πιο ανίκανοι, οι πιο ανεπαρκείς και ότι θέλετε βάλτε… να ήμασταν για γέλια και για χλεύη. Όμως τα λίγα χρήματα των δημοτών θα φροντίζαμε να πηγαίνουν 100% για παραγωγή έργου επ’ ωφελείας του Δήμου και των δημοτών. Αυτό λέμε τόσα χρόνια τώρα πάντα με στοιχεία. Αυτό δεν γίνεται. Τρύπιος ντενεκές ο Δήμος, με τα χρήματα των δημοτών να πετιούνται.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close