Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Θέμα ημερών η απόφαση για ευθανασία ή σωτηρία του σκύλου που τραυμάτισε βαριά πολίτη στο Αγρίνιο

Η πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση είχε γίνει στις 30 Μαρτίου

Προ είκοσι ημερών από τον Εισαγγελέα εκδόθηκε εντολή για την περισυλλογή του σκύλου που τον Μάρτιο είχε επιτεθεί και τραυματίσει σοβαρά πολίτη δίπλα σε ιδιοκτησία της Φιλοζωϊκής Οργάνωσης Αγρινίου, πλησίον του ΔΑΚ.

Η περισυλλογή του επιθετικού ζώου (σ.σ. πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις επιθέσεις) κατέστη τελικά δυνατή την περασμένη Πέμπτη, οπότε και ακολούθως εξετάστηκε από κτηνίατρο που διαπίστωσε ότι ο σκύλος έχει προβλήματα συμπεριφοράς, αλλά είναι και σοβαρά άρρωστος (πάσχει από προχωρημένης μορφής καρκίνου).

Εισηγήθηκε ως εκ τούτου την ευθανασία του «Σκούμπι» (φωτο).

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτη για την υιοθεσία του σκύλου αλλά και την κάλυψη όλων των αναγκών διαβίωσης και κυρίως της εκπαίδευσής του, ώστε να καταστεί φιλικός, εάν αυτό μπορεί να συμβεί. Ο ιδιώτης φέρεται διατεθειμένος να καλύψει όλα τα έξοδα εκπαίδευσης, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανότητα διάσωσης του ζώου.

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται η απόφαση του Εισαγγελέα, με τον Δήμο πάντως να εισηγείται την επιλογή της υιοθεσίας, εφόσον υπάρχει εκδηλωμένο ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση, αν από την εισαγγελία προκριθεί η ευθανασία, τότε απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη δύο ακόμη κτηνιάτρων. Οι τρεις συνολικά κτηνίατροι θα αποτελέσουν μέλη μιας πενταμελούς Επιτροπής που θα συσταθεί γι’αυτόν τον λόγο.

Ως προς την επίθεση του Μαρτίου, ο τραυματίας πολίτης, θα προβεί σύμφωνα με πληροφορίες, σε νομικές ενέργειες κατά της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button