ΘέατροΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους λειτουργεί η Κοινωφελής Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου.

Αναφέρεται σχετικά:

«Η εκπαίδευση του ανθρώπου όπως αυτή διαμορφώνεται στα σημερινά κοινωνικά δεδομένα καθορίζεται από τα ερεθίσματα τα οποία ο κάθε φορέας εκπαίδευσης προσφέρει.

Μελετώντας λίγο προσεκτικότερα την ιστορία του πολιτισμού θα διαπιστώσουμε ότι ο άνθρωπος χρησιμοποίησε ένα ακόμα μέσο μετάδοσης γνώσης, μηνυμάτων και πολιτιστικών πληροφοριών.
Το θέατρο!


Η θεατρική παράσταση είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα από το θεατρικό παιχνίδι. Στο πρώτο, μιλάμε για εκμάθηση ενώ στο δεύτερο για τη γνωριμία του παιδιού με τον εαυτό του και τους άλλους.
Το Θεατρικό Παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός και η καλλιέργεια των στοιχείων του δραματικού λόγου επιτρέπουν την επικοινωνία με τα άλλα μέλη της ομάδας, αναπτύσσουν την έννοια του ρόλου υλοποιούν τη Δραματοποίηση ως μέθοδο διδασκαλίας και αγωγής.

Η Θεατρική Αγωγή ως μάθημα αποτελεί ένα πολυσύνθετο εργαλείο για την Ψυχική ενδυνάμωση των μαθητών. Άλλωστε, το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής δεν είναι για να αναδείξει κάποιο ταλέντο ή για να προετοιμάσει κάποια παιδιά ως επαγγελματίες του θεάτρου.

Σκοπός του μαθήματος του θεάτρου είναι η ΟΛΟΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του μαθητή.

Μαρίνα Καραφά
Θεατρολόγος /εκπαιδευτικός /MSc»

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button