ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θάνος Μωραΐτης για νίκη Σάντσεθ στην Ισπανία: “Δείχνει τον δρόμο σε Ευρώπη και Ελλάδα”

Η νίκη του Σάντσεθ και στην Ισπανία δεν έμεινε ασχολίαστη ούτε από τον Αιτωλοακαρνάνα υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Μωραΐτη, ο οποίος κάνει λόγο στο προσωπικό του προφίλ στο facebook για “μεγάλη νίκη που ήρθε από τα αριστερά”.

Στην ανάρτησή του ο κ. Μωραΐτης αναφέρεται σε απόφαση του Σάντσεθ να αρνηθεί τη “συναλλαγή εξουσίας” με τη δεξιά και τελικά να δικαιώνεται με αυτή τη νίκη.

Μάλιστα ο υφυπουργός υπογραμμίζει ότι δικαίως πανηγυρίζουν όσοι στήριξαν την βαθιά ιδεολογική επιλογή του και ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δείχνουν τον δρόμο σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Παράλληλα δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές, σημειώνοντας με νόημα πως μόνο λύπη προκαλούν οι πανηγυρισμοί όσων χαρακτήριζαν λαϊκιστή και απαξίωναν τον Ισπανό ηγέτη, που “ζουν και αναπνέουν για μια νέα συγκυβέρνηση με την δεξιά α λα ελληνικά”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μωραΐτη:

“Η μεγάλη νίκη ήρθε από τα αριστερά! Ο Σάντσεθ αρνήθηκε τη συναλλαγή εξουσίας με τη δεξιά, χάραξε ολοταχώς δρόμο προς μια σύγχρονη αριστερά και «άκουσε» την ψυχή της παράταξης.

Ανέλαβε το πολιτικό κόστος και πήρε λοιδορούμενος από την διαπλοκή και τους απανταχού θιασώτες της σύμπλευσης με την δεξιά, την πιο συνειδητή και σημαντική πολιτική απόφαση που έχει λάβει Ευρωπαίος σοσιαλιστής ηγέτης τα τελευταία χρόνια.

Δικαίως πανηγυρίζουν όσοι στήριξαν αυτή την ιστορική πολιτική και βαθιά ιδεολογική επιλογή. Μόνο λύπη για όσους πανηγυρίζουν, ενώ τότε χαρακτήριζαν λαϊκιστή και απαξίωναν τον Ισπανό ηγέτη. Συνειδητά άλλωστε, ζουν και αναπνέουν για μια νέα συγκυβέρνηση με την δεξιά α λα ελληνικά. Θέλουν μια σοσιαλδημοκρατία παραγοντίσκων και αξιωματούχων.

Η ζωή όμως και η Ιστορία τραβάει μόνο μπροστά και δικαιώσουν τις αποφάσεις του Σάντσεθ και δείχνουν τον δρόμο σε Ευρώπη και Ελλάδα.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button