ΕξελίξειςΠολιτική

Θάνος Μωραΐτης στην Κατερίνη: «Αυτή δεν είναι κυβέρνηση της αριστεράς» (video)

po-thanos-katerini2“Η αριστερά κάνει αλλαγές. Δεν υπερασπίζεται τη στασιμότητα και το χτες» Πρώτη φορά αριστερά για τη χώρα ήταν το 1981Αν δεν αλλάξουμε ως χώρα θα φτάσουμε στα ίδια αδιέξοδα Κόκκινές γραμμές είναι να μη χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λάου και οι αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος”

«Η αριστερά κάνει αλλαγές, τομές ρήξεις και μεταρρυθμίσεις. Δεν υπερασπίζεται τη στασιμότητα και το χτες. Δυστυχώς αυτό βλέπουμε σήμερα. Πρώτη φορά αριστερά για τη χώρα ήταν το 1981. Τότε ο τόπος είδε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, ρήξεις, τομές με το χτες». Αυτή ήταν η χαρακτηριστική φράση της ομιλίας του Θάνου Μωραΐτη στη Κατερίνη σε πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πιερίας, αναφερόμενος στην έως τώρα κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

po-thanos-katerini1

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Κινήματος τόνισε ότι «πρέπει να κλείσει άμεσα γιατί βάζει πλέον σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια». Όπως σημείωσε μάλιστα «αυτή είναι μια από τις κόκκινες γραμμές που θέτει το Κίνημα σε αυτή την κρίσιμη διαπραγμάτευση την οποία και την στηρίζουμε» όπως είπε. Ως δεύτερη κόκκινη γραμμή ο κ. Μωραΐτης ανέφερε «την αλλαγή της χώρας» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν αλλάξει η χώρα, όσες φορές κι αν σκιστεί το μνημόνιο, όσες φορές κι αν διαγραφεί το χρέος της χώρας, η χώρα μας δυστυχώς σε πέντε χρόνια θα βρεθεί στα ίδια αδιέξοδα. Άρα λοιπόν θέλουμε αλλαγές, απαιτούνται συγκρούσεις, χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε μπροστά και  να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό ως χώρα. Και βέβαια το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αφήσει πίσω τον κακό του εαυτό και να δει μέσα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει, τις προκλήσεις που αφορούν στο μέλλον της χώρας και να προχωρήσει μπροστά».po-thanos-katerini3

«Το ΚΙΝΗΜΑ προχωρά. Γυρνάμε σε όλη την Ελλάδα»

Αναφερόμενος στην πορεία του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών τόνισε: «Εμείς πήραμε μια ιστορική απόφαση στις 3 του Γενάρη να προχωρήσουμε στην ίδρυση ενός κινήματος πάνω σε μια βάση αρχών και αξιών. Μέσα σε έναν προεκλογικό αγώνα 20 ημερών καταφέραμε να μας εμπιστευτούν 150000 πολίτες. Αυτό που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει η θέληση να συνεχιστεί ακόμα πιο δυνατά αυτή η προσπάθεια. Κάθε μέρα ξανασυναντάμε φίλους και συντρόφους οι οποίοι μας στήριξαν αλλά ακόμα και αυτούς που είχαμε χάσει και είχαν χωρίσει οι δρόμοι μας. Με όλους μαζί μπαίνουμε σε μια νέα αναζήτηση και συζήτηση για το πώς θα βρει ξανά το δρόμο της μια παράταξη που είναι αυτή τη στιγμή κατακερματισμένη.  Το Κίνημα μπορεί να αποτελέσει το μονοπάτι πάνω στο οποίο θα συγκροτηθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη σε μια νέα βάση αρχών και αξιών, με ένα ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα, υπηρετώντας την παράταξή μας για την οποία είμαστε περήφανοι. Και βέβαια διαμορφώνοντας ένα σχέδιο που θα μιλά για την Ελλάδα μετά την κρίση. Είναι αυτή η κουβέντα που δεν γίνεται αυτή τη στιγμή και την οποία θέλουμε να πάμε το δημόσιο διάλογο διότι πιστεύω ότι, αν πάει εκεί, θα μπορέσει ξανά η ελπίδα να έρθει στα πρόσωπα των συμπολιτών μας».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close