ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θάνος Μωραΐτης: «Αποτέλεσμα της απαξίωσης του ΕΣΥ από την κυβέρνηση η παραίτηση του Παιδοψυχίατρου»

Σε δήλωση προέβη ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με την παραίτηση του Παιδοψυχίατρου του Νοσοκομείου Αγρινίου, ο οποίος κατήγγειλε «υπερεφημέρευση, λόγω της μετακίνησής του με τρίμηνη εντολή στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδάνειου».

Όπως τόνισε ο κ. Μωραΐτης, «η παραίτησή του είναι αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης του ΕΣΥ, του τόπου μας, αλλά και των υγειονομικών». Παράλληλα υπογράμμισε πως «είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δε βλέπει τίποτα πέρα από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της για διαρκή υποτίμηση του ΕΣΥ, ώστε να ευνοεί τα ΣΔΙΤ και τους κλινικάρχες».


«Αντί να προσλαμβάνει προσωπικό και να προμηθεύει τις Δομές και τα Νοσοκομεία μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό, οδηγεί τους γιατρούς σε υπερεφημερεύσεις και στην εξάντληση, παίζοντας στα ζάρια την υγεία ενός ολόκληρου Νομού», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ανέφερε:

«Απαιτούμε εδώ και τώρα τη στελέχωση όλων των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με εξάντληση από τις υπερεφημερεύσεις».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

Πέρασαν δέκα ημέρες από όταν ο Παιδοψυχίατρος του Νοσοκομείου Αγρινίου κατήγγειλε υπερεφημέρευση λόγω της μετακίνησής του με τρίμηνη εντολή στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδάνειου. 

Όπως, μάλιστα, ανέφερε, ενώ από 12/09 οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα τελούσαν υπό ευνοϊκότερο εφημεριακό καθεστώς, στον ίδιο γνωστοποιήθηκε ότι θα συνεχίσει στο ίδιο, εξαντλητικό μοτίβο, χωρίς, όπως τόνισε, να υπάρχει ανάγκη κάλυψης κάποιου κενού. 

Επρόκειτο για το μοναδικό Παιδοψυχίατρο στο Νοσοκομείο Αγρινίου – ένα Νοσοκομείο που από την αρχή της πανδημίας όλο και αποψιλώνεται με υπογραφή της κυβέρνησης, με το υγειονομικό του προσωπικό να δίνει έναν καθημερινό, ηρωικό αγώνα, δίχως την παραμικρή στήριξη και κατανόηση. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παιδοψυχίατρος ήταν ο μόνος στο Νομό μας, που σημαίνει ότι κάλυπτε “εφημερίες, επείγοντα, εξωτερικά ιατρεία, ΚΕΔΑΣΥ, όλα τα ειδικά σχολεία του νομού, όλες τις δομές που αφορούν ανηλίκους, όλες τις εισαγγελικές και πραγματογνωμοσύνες, χωρίς κανέναν αντικαταστάτη και χωρίς προσωπικό να  συνδράμει, όπως ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, εργοθεραπευτή ή ειδικό παιδαγωγό”.

Η παραίτησή του είναι αποτέλεσμα της πλήρους απαξίωσης του ΕΣΥ, του τόπου μας, αλλά και των υγειονομικών. 

Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση δε βλέπει τίποτα πέρα από τις νεοφιλελεύθερες εμμονές της για διαρκή υποτίμηση του ΕΣΥ, ώστε να ευνοεί τα ΣΔΙΤ και τους κλινικάρχες. 

Αντί να προσλαμβάνει προσωπικό και να προμηθεύει τις Δομές και τα Νοσοκομεία μας με τον απαραίτητο εξοπλισμό, οδηγεί τους γιατρούς σε υπερεφημερεύσεις και στην εξάντληση, παίζοντας στα ζάρια την υγεία ενός ολόκληρου Νομού.

Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την κατασκευή μιας Ελλάδας δύο ταχυτήτων δε θα περάσουν. 

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη στελέχωση όλων των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας με το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό, σε ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα με εξάντληση από τις υπερεφημερεύσεις. 

Ήρθε η ώρα να σταματήσει η απαξίωση του τόπου μας και των ανθρώπων του. 

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button