Γεγονότα

Θάνατοι ψαριών στη Βουλκαριά-επιχείρηση διάσωσης τους

epi-boulkaria (1)

Τους μαζικούς θανάτους ψαριών στη λίμνη Βουλκαριά παρατήρησαν οι ντόπιοι την περασμένη Παρασκευή. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στο ενδιάμεση στενή διώρυγα που συνδέει τη λίμνη με τη θάλασσα. Τα ψάρια φαίνεται πως εγκλωβίστηκαν στη διώρυγα, τη γνωστή και ως «κανάλι της Κλεοπάτρας», λόγω την υψηλής στάθμης της λίμνης.

Το επίπεδο της Βουλκαριάς, είναι ούτως η άλλως υψηλότερο από εκείνο της θάλασσας και οι φετινές βροχοπτώσεις φαίνεται πως οδήγησαν στην υπερχείλιση της. Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες μικρά ψαράκια, κυρίως γόνοι, να εγκλωβιστούν στο, ενδιάμεσο με τη θάλασσα ,κανάλι. Όταν το φαινόμενο έγινε αντιληπτό, κλήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες αύριο θα φροντίσουν, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Τμήματος Αλιείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Ευάγγελο Δημητρίου, την ασφαλή μεταφορά των… εν ζωή ψαριών με ειδικά φορτηγά, σε συνεργασία με την εταιρία «Ανδρομέδα», σε άλλες λίμνες της Αιτωλοακαρνανίας όπως την Αμβρακία και τον Οζερό.

Τα μικρά…άτυχα ψαράκια, θα μεταφερθούν στις λίμνες αυτές, καθώς σε αντίθεση με τη Βουλκαριά στην οποία η πανίδα… πλεονάζει, δεν έχουν αρκετά μεγάλο αριθμό μικρών ψαριών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button