ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

«Θα βρεθεί λύση για την ελιά Καλαμών», είπε ο Γεωργαντάς – στη σύσκεψη ο Μ. Σαλμάς

Στην σύσκεψη συμμετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

Σε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Γεωργαντά συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας καθηγητής κ. Μάριος Σαλμάς.

Θέμα της σύσκεψης ήταν η διαχείριση και επίλυση του προβλήματος που προέκυψε για τις εξαγωγές της ελιάς Καλαμάτας (ελιά Καλαμών) μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας που ακυρώνει το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο για τις εξαγωγές του προϊόντος και επηρεάζει ζωτικά το εισόδημα των παραγωγών της ελιάς στην Αιτωλοακαρνανία.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν φορείς των παραγωγών, εκπρόσωποι των μεταποιητών, εκπρόσωποι ενώσεων και της αντίστοιχης ομοσπονδίας καθώς επίσης εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης όπως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα βρεθεί λύση στις επόμενες ημέρες και παράλληλα θα δρομολογηθούν προσπάθειες τροποποίησης του ΠΟΠ μακροπρόθεσμα. Ο κ. Σαλμάς στην τοποθέτηση του εξήγησε ότι το ΠΟΠ τυπικά αφορά μόνο 280 τόνους προϊόντος και δεν μπορεί παρά να επεκταθεί ώστε να καλύπτει όλη την παραγωγή, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου παράγεται στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button