Γεγονότα

Θα θέσει ξανά το θέμα της μεταφοράς των Τμημάτων του Αγρινίου η πρύτανης του Παν/μίου Πατρών

koi-kyriazopoulouΣήμα κινδύνου για την λειτουργία του πανεπιστημίου εκπέμπει η πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου , τρείς ημέρες μετά την επανεκλογή της.

Μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ Πάτρας 105,3 η κύρια Κυριαζοπούλου, στάθηκε στα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ακαδημαϊκό ίδρυμα.

«Από τον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονταν περίπου 6 εκατ. ευρώ να λάβουμε. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν μας έχει σταλεί ούτε ένα ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρύτανις , υποστηρίζοντας πως εάν δεν γινόταν συνετή διαχείριση των ελάχιστων αποθεματικών που διαθέτει το ΑΕΙ , σήμερα θα είχε αναστείλει την λειτουργία του.

Παράλληλα η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου προτίθεται να ζητήσει συνάντηση , την ερχόμενη εβδομάδα , με τη νέα αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. «Το ότι είναι από την Πάτρα και είναι ακαδημαϊκός, είναι θετικό, γιατί θα αντιληφθεί πλήρως την τραγική μας κατάσταση , όταν της  την αναλύσω».

Η πρύτανις του ιδρύματος σκοπεύει να θέσει προ των ευθυνών τους και τους βουλευτές του νομού, τους οποίους και θα καλέσει σε σύσκεψη για να συνδράμουν στην προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων. «Το πανεπιστήμιο τονώνει οικονομικά την τοπική κοινωνία ,θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει και μια ενίσχυσή του».

Στο μεταξύ η κύρια Κυριαζοπούλου με την αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου, σκοπεύει να επαναφέρει το ζήτημα της μετακίνησης των τριών τμημάτων από το Αγρίνιο στην Πάτρα.

«Την μεταφορά επιθυμούν οι φοιτητές, οι καθηγητές , ενώ θετικά εισηγήθηκε και η σύγκλητος. Με την υφιστάμενη οικονομική δυστοκία είναι αδύνατον να συντηρεί το ΑΕΙ μας και τμήματα εκτός έδρας, είναι πολυτέλεια», υπογράμμισε η Βενετσάνα Κυριαζοπούλου.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΟΥΛΔΗΣ – tempo24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button