Άποψη

Θα δούμε τη Χρυσή Δύση;

po-xa-protagonΈχουν γίνει πάμπολλες αναλύσεις για τις αιτίες διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία και ακολούθως για τις αιτίες εισόδου της στην ελληνική Βουλή. Είναι λογικό πως καμία δεν μπορεί να προτείνει μέτρα «αμέσου αποδόσεως». Οι νεοναζί, λοιπόν, είναι εδώ για να ασχημονούν και να εγκληματούν εντός και εκτός Κοινοβουλίου. Επομένως, επείγει η αντιμετώπισή τους. Είμαι από αυτούς που διαφωνούν με την άποψη που υποστηρίζει να τεθεί εκτός νόμου αυτό το μόρφωμα. Πρώτο γιατί αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο το Σύνταγμα. Και δεύτερο, ακόμα και αν ήταν συνταγματικά επιτρεπτό, πιστεύω πως οι «παράνομοι» θα γίνονταν ήρωες στα μάτια των οπαδών τους, θα έβρισκαν νομικές φόρμουλες και διεξόδους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα άλλαζαν όνομα σαν τον Μανωλιό της παροιμίας και θα συνέχιζαν να μας απασχολούν με την αποτρόπαιη και επικίνδυνη παρουσία τους.

Τους ίδιους προβληματισμούς είχαν και οι Γερμανοί με τους εκεί ομόσταβλους του Μιχαλολιάκου, το νεοναζιστικό NPD, αλλά εντέλει θέσπισαν άλλους τρόπους αντιμετώπισης και το άφησαν να υπάρχει με σκεπτικό που συμπυκνώνεται στη φράση: «Αν επιβιώσουν (από την παρανομία) θα είναι πιο ισχυροί από ποτέ». Και αν το NPD  αντιπροσωπεύει το 1-1,5%  του γερμανικού εκλογικού σώματος, στο πλαίσιο μιας ισχυρής δημοκρατίας, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν εδώ με τη Χρυσή Αυγή μεταλλασσόμενη, ενώ το ποσοστό της φλερτάρει με διψήφιο ποσοστό.

Για όλους αυτούς τους λόγους πιστεύω ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την τιμωρία κάθε είδους ρατσιστικών εγκλημάτων και που πρόκειται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για ψήφιση, είναι ρεαλιστικό και ας ελπίσουμε από κάποιες πλευρές τελεσφόρο. Αντιγράφω από τα χθεσινά ΝΕΑ κάτι που θεωρώ σημαντικό και που ίσως βάλει χαλινάρι στους Κασιδιάρηδες, οι οποίοι δίνουν τον τόνο στα τάγματα εφόδου που διαθέτουν: «Ξεχωριστό κεφάλαιο προβλέπει τιμωρία ακόμα και για ναζιστικό χαιρετισμό εκ μέρους βουλευτή. Σύμφωνα με το ίδιο νομοσχέδιο, αν κάποιος βουλευτής αναφερθεί από το βήμα του Κοινοβουλίου σε προτροπές ή απειλές για βιαιοπραγία κατά προσώπων που έχουν σχέση με τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τον γενετήσιο προσανατολισμό, την καταγωγή ή ακόμα αν πλέξει το εγκώμιο των φασιστών ή ναζιστών εγκληματιών πολέμου, αν χρησιμοποιήσει τα σύμβολά τους ή αν χαιρετίσει όπως χαιρετίζουν και αυτοί, τότε αυτοδικαίως θα αίρεται η ασυλία του και θα οδηγείται ενώπιον της τακτικής δικαιοσύνης». Για αυτές και άλλες παρεμφερείς παρανομίες, το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο, φυλάκιση ακόμα και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.

Όσοι πολίτες αυτής της χώρας πιστεύουν ότι το πανδημοκρατικό μέτωπο κατά του ρατσισμού και του νεοναζισμού πρέπει να είναι διαρκές και αδιάσπαστο, περιμένουν να γίνει το νομοσχέδιο νόμος του κράτους με 282 ψήφους των έξι κομμάτων, αφήνοντας κατά μέρος τους χρυσαυγίτες και τον Μιχαλολιάκο να κρώζουν από τα έδρανα – αν παραστούν. Και δίνω έμφαση σ’ αυτό διότι στην ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Κασιδιάρη βρέθηκαν τρία νεοδημοκρατικά μπουμπούκια που είπαν “όχι”. Ο Κεφαλογιάννης για να αναγκάσει τον Κασιδιάρη να ζητήσει συγνώμη(!), ο απερίγραπτος Ιωαννίδης εκ παραδρομής -ήθελε να πει “ναι” αλλά είπε “όχι”…- και ο Καράμπελας που έκανε, λέει, «κομματικό φάουλ» και ζήτησε συγνώμη. Ας περιμένουμε πάντως και τους Καμμένους, διότι όσοι παρακολουθούν με επιμέλεια την επικαιρότητα, παρατήρησαν ότι για την απαγόρευση του ρατσιστικού συσσιτίου και τους τραμπουκισμούς του νεοναζί -miserabile visu- Γερμενή κατά του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, οι ΑΝΕΛ τόνισαν ότι «ήταν στημένο παιχνίδι του συστήματος για να προβληθεί η Χρυσή Αυγή»! Υποθέτω ότι δεν θα θεωρήσουν στημένο παιχνίδι και το νέο νομοσχέδιο. Αλλά Καμμένος είναι αυτός…

Πανάκεια, λοιπόν, αυτό το νομοσχέδιο; Όχι, βέβαια. Πολύ συνοπτικά δύο ακόμα απαραίτητες, κατά τη γνώμη μου, προϋποθέσεις, για να δούμε στο μέλλον τη δύση της Χρυσής Αυγής. Πρώτη: Να πάψουν να μιζάρουν συνεχώς στους νεοφασίστες κάποιοι ανερμάτιστοι «συνάδελφοι», με αντάλλαγμα λίγη τηλεθέαση. Τους χρυσαυγίτες και τους οπαδούς τους δεν τους ενδιαφέρει ο λόγος και η γραφή – από την εικόνα τρέφονται. Δεύτερη: Να πάψει ο Δένδιας να πιστεύει ότι θα χαλάσει το «καλό κλίμα» στην Αστυνομία, αν ξεριζώσει φανατικούς οπαδούς και υποστηρικτές της Χ.Α. που υπάρχουν, αποδεδειγμένα, στους κόλπους της. Ας ρίξει μια ματιά στην Ιστορία, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλων των κρατών. Ποτέ και πουθενά δεν ευδοκίμησαν, κυρίως στο πολιτικό πεδίο, παρακρατικά εγκληματικά μορφώματα αν δεν είχαν πληροφόρηση και στήριξη από τον κρατικό μηχανισμό. Και αν δεν πιστεύει το άρθρο ενός δημοσιογράφου, ας διαβάσει τα στοιχεία που προκύπτουν από τη δολοφονία εννέα μεταναστών στη Γερμανία με δράστες μέλη του νεοναζιστικού NPD. Ας ζητήσει τις μαρτυρίες της δίκης που τρέχει αυτές τις ημέρες στο Μόναχο, να δει τι σημαίνει και πού οδηγεί η κάλυψη στυγνών ρατσιστών δολοφόνων από στελέχη αστυνομικών αρχών. Θα διδαχθεί πολλά.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών.

Κώστας Ρεσβάνης
protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button