Δυτική Ελλάδα

Θα δουλεύεις στην Αιτωλ/νία και θα νιώθεις ότι ζεις στη… Δανία! Το σχέδιο της τρόικας

katrougkalosΜέτρα 3,5 δις που σε πραγματικούς όρους θα ξεπερνούν τα 4 δις θέτει ως προϋπόθεση το ΔΝΤ εάν δεν υπάρξει ρύθμιση χρέους. Στον αντίποδα η Μέρκελ επιμένει να ζητά συμμετοχή του Ταμείου. Ενδεικτική είναι η δήλωση του επικεφαλής της Κ.Ο. των Χριστιανοδημοκρατών  Φόλκερ Κάουντερ, ο οποίος προειδοποίησε μέσω της Bild πως  «όσο δεν συμμετέχει το ΔΝΤ, δεν θα εγκριθεί άλλη οικονομική βοήθεια».

Αιχμή του δόρατος το ασφαλιστικό, μετά και τις δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις ότι παραμένει μη βιώσιμο.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος πάντως τονίζει ότι το ασφαλιστικό για την κυβέρνηση έχει κλείσει. «Έχει τελειώσει απολύτως, ήταν κομμάτι της πρώτης αξιολόγησης και έχει μπει τελεία και παύλα. Το Διεθνές νομισματικό ταμείο είναι ακραίος παίκτης. Θέλει αίμα», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Τη στιγμή πάντως που πολλοί συνταξιούχοι μιλούν για εξοντωτικές περικοπές, ο υπουργός υπεραμύνεται της μεταρρύθμισής του. «Είμαι πάντα περήφανος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, γιατί είμαστε οι μόνοι στην Ευρώπη που καθιερώσαμε κανόνες ισονομίας», δήλωσε ο κ.Κατρούγκαλος!

ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ

Ουσιαστικά το μοντέλο που προτείνεται οδηγεί σε… απόλυτη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων και των μισθών με ταυτόχρονη παροχή κοινωνικών επιδομάτων και προστασίας. Χαρακτηριστικός είναι ο όρος που χρησιμοποιείται το «flexinsurance» κατά τον οποίο, ο εργοδότης ή το κράτος καλείται να συμβάλει στην κοινωνική προστασία των εργαζομένων αναλογικά με το βαθμό ευελιξίας της σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, με τα… άδεια ταμεία της Ελλάδας είναι άγνωστο το πώς θα βρεθούν κονδύλια για κοινωνική προστασία.

Η κατάσταση της οικονομίας πάντως αποτυπώνεται στην τριμηνιαία έκθεση του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. «Διαπιστώνουμε περαιτέρω ανησυχητική διόγκωση των χρεών των ιδιωτών προς όλους – προς τις Τράπεζες, προς την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, ακόμα και προς τη ΔΕΗ. Οι διαστάσεις είναι τέτοιες που το ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα σύντομα πλησιάζει το μέγεθος του δημοσίου χρέους», αναφέρεται.

star.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close