Δυτική Ελλάδα

Θ. Παπαθανάσης από Βρυξέλλες: "Δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας"

papathanasis-vryxelles (2)

Στη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και την αυξανόμενη επιβάρυνση του πολίτη από τη Φαρμακευτική δαπάνη στάθηκε με δηλώσεις του στις Βρυξέλλες ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλογου, Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε ότι τα παραπάνω δεν μπορούν να συνεχιστούν.

“Η συνεχής υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας και η αυξανόμενη επιβάρυνση του πολίτη στη Φαρμακευτική δαπάνη δεν μπορεί να συνεχιστεί” δήλωσε συγκεκριμένα ο Θανάσης Παπαθανάσης, τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στην Εκτελεστική Επιτροπή και τη Γενική Συνέλευση της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU).

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Με αφορμή τη συζήτηση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας και την πολιτική του Φαρμάκου στην Ευρώπη επισήμανε ότι στην Ελλάδα όπου τα χρόνια της κρίσης μειώθηκε το εισόδημα των Ελλήνων σε πολύ μεγάλο βαθμό η επιβάρυνση των πολιτών για την Υγεία του αλλά και την πρόσβαση στο Φάρμακο ολοένα και αυξάνεται. Έτσι χαρακτηριστικά δήλωσε ότι τη στιγμή που παρά πολλά φάρμακα είναι σε έλλειψη λόγω μή παραγωγής τους ή εξαγωγής τους στο εξωτερικό ο πολίτης επιβαρύνεται διαρκώς περισσότερο αφού η μέση συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα υπερβαίνει το 30% και οι τιμές των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων έχουν εκτιναχθεί ύστερα από την απελευθέρωση της τιμής τους σε ποσοστό που υπερβαίνει μεσοσταθμικά το 20%. Η άμεση αλλαγή πολιτικής προς ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα Υγείας είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική.

papathanasis-vryxelles (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button