ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Θ. Μωραΐτης: «Στο Συνέδριό μας έγινε ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα»

Άρθρο Θάνου Μωραΐτη στα ΝΕΑ

Άρθρο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» αναφορικά με την αποτίμηση του Συνεδρίου του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έγραψε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του κόμματος, Θάνος Μωραΐτης.

«Το 3ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί ένα παγκόσμιο περιβάλλον αστάθειας και ανασφάλειας», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στις δύσκολες συνθήκες τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία ανάμεσα στη μέγγενη της πανδημίας και την κρίση ακρίβειας.


Εν συνεχεία, στο άρθρο του επισημαίνει πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία απέδειξε ότι έμαθε να τολμά και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του ως κυβερνώσα Αριστερά. Είναι ένα κόμμα εν κινήσει που άλλαξε την ιστορία, που δε συμβιβάστηκε με τη διαχείριση της εξουσίας και σήμερα τολμάει να χαράξει μια νέα πορεία». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «απόφαση ζωής» την επιλογή όσων ανταποκρίθηκαν «στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, ως συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης των διαχρονικών αγώνων του λαού μας για δημοκρατία».

Ο Θάνος Μωραΐτης κάνει αναφορά και στην ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου  της χώρας μας, ως «βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ανθεκτικής και ανταγωνιστικής στο διεθνές περιβάλλον οικονομίας», καθώς «μόνο μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη διεύρυνση της παραγωγικής μας βάσης και τη δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων».

Παράλληλα τονίζει ότι, «ως Αριστερά της Ευθύνης, έχουμε το ιστορικό χρέος να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας» .

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «στο Συνέδριό μας επιχειρήσαμε ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα – και τα καταφέραμε» και  «στις 15 Μάϊου θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πολιτικής καινοτομίας με την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Προέδρου από τη βάση των μελών μας», η οποία θα «είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές, το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Μωραΐτη:

«Το 3ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή που ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργεί ένα παγκόσμιο περιβάλλον αστάθειας και ανασφάλειας.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά ανάμεσα στη μέγγενη της πανδημίας, που συνεχίζει να προκαλεί καθημερινά δεκάδες θύματα, καθιστώντας τη χώρα μας από τις πρώτες σε θανάτους παγκοσμίως, και την ενεργειακή κρίση, με την ακρίβεια να πλήττει την Ελλάδα δυσανάλογα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

Στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία αποδείξαμε ότι μάθαμε να τολμάμε και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας ως κυβερνώσα Αριστερά. Είμαστε ένα κόμμα εν κινήσει που άλλαξε την ιστορία, που δε συμβιβάστηκε με τη διαχείριση της εξουσίας και σήμερα τολμάει να χαράξει μια νέα πορεία, προκειμένου να ανταποκριθεί στα μεγάλα επίδικα της σύγχρονης εποχής.

Πολλοί από εμάς τα προηγούμενα χρόνια πήραμε μια απόφαση ζωής: Συνταχθήκαμε στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, ως συνέχεια της δημοκρατικής παράταξης των διαχρονικών αγώνων του λαού μας για δημοκρατία, πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη.

Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, καθώς το Συνέδριό μας επισφράγισε την αδιαπραγμάτευτη επιλογή μας προς την Αριστερά της ευθύνης, ως βασικό κορμό της προοδευτικής παράταξης που θα απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, όπως αποδείχθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Η εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα έθεσε 5 + 1 άμεσες βασικές δεσμεύσεις, που θα νομοθετηθούν τις πρώτες 100 μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης: Προστασία νοικοκυριών κι επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, προστασία της εργασίας, στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στήριξη της νέας γενιάς.

Το «συν ένα» αφορά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, που αποτελεί και τη βασική προϋπόθεση για τη δημιουργία μιας ανθεκτικής και ανταγωνιστικής στο διεθνές περιβάλλον οικονομίας. Μόνο μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο για τη διεύρυνση της παραγωγικής μας βάσης και τη δημιουργία ενός νέου, βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, θα μπορέσουμε να καταπολεμήσουμε την ανεργία και να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

Ως Αριστερά της Ευθύνης έχουμε το ιστορικό χρέος να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για μια νέα κοινωνική συμφωνία μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας, των λαϊκών στρωμάτων, της μεσαίας τάξης και των υγιών παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Στο Συνέδριό μας επιχειρήσαμε ένα μεγάλο άλμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα – και τα καταφέραμε.

Στις 15 Μάϊου θα ολοκληρώσουμε αυτή τη διαδικασία πολιτικής καινοτομίας με την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και Προέδρου από τη βάση των μελών μας.

Θα είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, που θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές, το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button