ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Θ. Μαυρομμάτης: «Προωθείται μόνιμη λύση για χειμάρρους-ρέματα που καταλήγουν στη Λυσιμαχία» (ηχητικό)

Προβλέπεται έργο άνω των 10 εκατομ. ευρώ-μελέτη και για το θυρόφραγμα στην Τριχωνίδα

Το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη επισήμανε σε δηλώσεις του στον ΑΕΡΑ FM ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Θανάσης Μαυρομμάτης σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στην Ερμίτσα, με την παράσυρε τοιχίων από συρματοκιβώτια.

Η αντικατάσταση τους θα γίνει άμεσα και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, ενώ Θα μπουν μηχανήματα μέσα στο ποτάμι για την διευθέτηση της ροής των υδάτων, χωρίς επιβάρυνση της Περιφέρειας.


“Πάντα θα έχουμε προβλήματα σε υπάρχοντα έργα, όταν η φύση αγριεύει και έχουμε ακραία φαινόμενα” συμπλήρωσε, κάνοντας γνωστό πως θα υπάρξει μια συνολική αντιμετώπιση.

“Έχουμε εξασφαλίσει την χρηματοδότηση μελέτης για ένα έργο πάνω από 10 εκατομ. ευρώ για όλες τους χείμαρρους και τα ρέματα που καταλήγουν στη Λυσιμαχεία. Η χρηματοδότηση θα είναι από το ΕΣΠΑ”, όπως έκανε γνωστό ο κ. Μαυρομμάτης.

Στις ίδιες δηλώσει στον ΑΕΡΑ FM ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό πως θα προωθηθεί λύση και για τις λεγόμενες “πόρτες” (σ.σ. θυρόφραγμα) στη λίμνη Τριχωνίδα. Πρόκειται για ένα κατεστραμμένο και εγκαταλειμμένο έργο όπως υπογράμμισε, που προκαλεί προβλήματα (σ.σ. στο σημειο λειτουργεί παρανόμως παράπλευρο κανάλι) γενικότερα στο υδραυλικό σύστημα επικοινωνίας των δυο λιμνών και που απαιτεί μόνιμη λύση. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχει δοθεί εντολή για τη σύνταξη μελέτης για να προχωρήσουν μετά οι διαδικασίες χρηματοδότησης-εκτέλεσης έργου που θα δώσει λύσεις.

Απάντηση επίσης έδωσε και για το πρόβλημα που παρατηρήθηκε με το αντιπλημμυρικό έργο στον Εύηνο.

Οι δηλώσεις:

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button