ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Τέσσερις εταιρείες κατέθεσαν προσφορά για το εργοστάσιο απορριμμάτων στη Στράτο

Τέσσερις συνολικά εταιρείες κατέθεσαν τελικά προσφορά στον διαγωνισμό «Κατασκευή ΜΕΑ – ΜΕΒ Αγρινίου και καν. λειτ. 6 ετών» του δήμου Αγρινίου.

Το έργο, που έχει μεγάλο προϋπολογισμό (63,4 εκατ. ευρώ) και εξειδικευμένο αντικείμενο, όπως ήταν φυσιολογικό συγκέντρωσε το ενδιαφέρον σημαντικών εταιριών του κλάδου.

Η δημοπράτηση προκηρύχθηκε την άνοιξη και ακολούθησαν κάποιες παρατάσεις στην κατάθεση προσφορών, μέχρι τις 25 Αυγούστου, αφού υπήρχαν διάφορα ζητήματα για τα οποία απαιτούνταν διευκρινήσεις.

Τελικά, οι εταιρίες που κατέθεσαν προσφορά, είναι:

1 ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ με διακριτικό τίτλο “ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.”

2 ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ

3 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, με διακριτικό τίτλο. ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.

4 «ΕΝΩΣΗ W.A.T.T. A.E. – INTRAKAT»

Η επόμενη φάση είναι το άνοιγμα των προσφορών, ώστε να ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης κλπ.

Στο έργο με τίτλο «Κατασκευή μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων και επεξεργασίας βιοαποβλήτων, εντός του Χ.Υ.Τ.Α. 2ης Δ.ΕΝ. Αιτωλοακαρνανίας», αναθέτουσα αρχή είναι ο Δήμος Αγρινίου.

Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 63.4 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 51.2 εκατ. ευρώ).

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 97 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης με δικαίωμα παράτασης της ισχύος για έξι επιπλέον έτη καθώς και της πραγματοποίησης εργασιών επέκτασης των εγκαταστάσεων ή/και πρόσθετου εξοπλισμού, σύμφωνα με τα τεύχη δημοπράτησης, με μονομερή προαίρεση του κυρίου του έργου.

Φυσικό αντικείμενο του έργου

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, συνολικής δυναμικότητας 23.914 τόνων Αστικών Σύμμεικτων Αποβλήτων (Α.Σ.Α.), ανά έτος. Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες υποδομές και την προμήθεια κινητού εξοπλισμού. Επιπροσθέτως, επειδή είναι αναγκαία η προώθηση συστημάτων για την επεξεργασία οργανικών απόβλητων, με χωριστή συλλογή των οργανικών απόβλητων από μαζικά σημεία εστίασης ή και νοικοκυριά (οργανικά κουζίνας), καθώς και άλλων οργανικών απόβλητων (πράσινα κ.λπ.), εντός του ως άνω γηπέδου θα κατασκευαστεί και Μονάδα Επεξεργασίας Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος δυναμικότητας 9.482 τόννων ετησίως. Η εγκατάσταση θα περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστον τις ακόλουθες μονάδες:

α) Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.), αποτελούμενη από μονάδα προδιαλογής (μηχανικού διαχωρισμού) και μονάδα κομποστοποίησης – ωρίμασης και μονάδα ραφιναρίας κομπόστ των μηχανικά διαχωρισμένων οργανικών υλικών, και θα δέχεται 23.914 τόννους/έτος σύμμεικτα αστικά απόβλητα (απορρίμματα γκρι / πράσινου κάδου), καθώς και υπολείμματα της Μ.Ε.Β. και του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (Κ.Δ.Α.Υ.)·

β) Μονάδα Επεξεργασίας Βιοποβλήτων (Μ.Ε.Β.), αποτελούμενη από μονάδα κομποστοποίησης – ωρίμασης και μονάδα ραφιναρίας κομπόστ των προδιαλεγμένων στην πηγή βιοαποβλήτων, και θα δέχεται 9.482 τόννους/έτος προδιαλεγμένα στην πηγή βιοαπόβλητα (υλικά καφέ κάδου) και 2.375 τόννους/έτος πράσινα απόβλητα.

Η μονάδα ραφιναρίας θα είναι κοινή για τις Μ.Ε.Α. και Μ.Ε.Β.. Η μονάδα κομποστοποίησης Α.Σ.Α. θα δέχεται μηχανικά διαχωρισμένα στη Μ.Ε.Α. οργανικά, κατ’ ελάχιστον 11.820 τόννους/έτος, ενώ η Μ.Ε.Β. θα δέχεται διαχωρισμένα στην πηγή βιοαπόβλητα και μαζί με το διογκωτικό υλικό (πράσινα απόβλητα) θα δέχεται κατ’ ελάχιστον 11.857 τόννους/έτος οργανικό υλικό.

Επίσης, το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης εφαρμογής, την προμήθεια κινητού εξοπλισμού και τη δοκιμαστική λειτουργία του έργου για 6 μήνες. Η σύμβαση προβλέπει επιπλέον:

α) δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον έξι (6) έτη λειτουργίας του έργου, και

β) δικαίωμα προαίρεσης για εργασίες επέκτασης των εγκαταστάσεων ή/και πρόσθετο εξοπλισμό, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή και τον Π/Υ, όπως αναλύονται στην προμελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button