Δυτική Ελλάδα

Τεράστιο το ενδιαφέρον μικρομεσαίων για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στη Δυτική Ελλάδα

epi-espa

Πάνω από 5.000 επενδυτικές προτάσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων από όλη την Δυτική Ελλάδα αναμένεται να υποβληθούν στο πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων μέσω ΕΣΠΑ με την προθεσμία να εκπνέει την Παρασκευή.

“Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο”, ανέφεραν στο thebest.gr πηγές από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προσθέτοντας ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει από την πλευρά του Υπουργείου Ανάπτυξης πρόθεση παράτασης της προθεσμίας.
Για την Δυτική Ελλάδα, ως περιοχή “Στόχος 1”, προβλέπεται ποσοστό επιδότησης 60%, δέκα μονάδες περισσότερες δηλαδή απ’ ότι άλλες Περιφέρειες, όπως για παράδειγμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγο που εντείνει το ενδιαφέρον των μικρομεσαίων.
Από την άλλη, προβληματισμός υπάρχει για τον θα “αντέξουν” τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Ανάπτυξης τον τεράστιο όγκο της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων που θα αυξηθεί θεαματικά τις δυο τελευταίες ημέρες, δηλαδή την Πέμπτη και την Παρασκευή. Ο κίνδυνος να μείνουν εκτός χιλιάδες αιτήσεις, λόγω υπερφόρτωσης του συστήματος, είναι ορατός, λένε στο thebest.gr εκπρόσωποι γραφείων που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση της υποβολής των προτάσεων.
Για την Δυτική Ελλάδα το ποσό που θα διοχετευθεί σε όσους μικρομεσαίους δουν την πρόταση τους να εγκρίνεται είναι ύψους 22,5 εκατομμυρίων ευρώ, για το δε σύνολο της χώρας 456 εκατομμύρια και αφορά τους κλάδους της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Μάλιστα, σε σύνολο χώρας έχουν ήδη κατατεθεί περισσότερες από 25.000 αιτήσεις, αριθμός ο οποίος πρόκειται να αυξηθεί θεαματικά μέχρι να κλείσει η ειδική ιστοσελίδα για την αποστολή αιτημάτων (www.ependyseis.gr).
Το πρόγραμμα αφορά περί τις 500 επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες των προαναφερόμενων κλάδων της οικονομίας. Μπορούν να συμμετάσχουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που θέλουν να χρηματοδοτηθούν για δαπάνες σε κτιριακές εγκαταστάσεις, αγοράς μηχανημάτων, εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων, απόκτησης λογισμικού καθώς και προβολής – προώθησης.
Τα ποσοστά ενίσχυσης κυμαίνονται από 40% έως 60% και το εύρος των επενδυτικών προτάσεων που μπορούν να καταθέσουν και να πετύχουν σε αυτό τη χρηματοδότηση νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις είναι και για τις τέσσερις κατηγορίες από 20.000 έως 300.000 ευρώ.
thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button