ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τέμπη-ιατροδικαστής για τη μοναδική αγνοούμενη: «Δεν υπάρχει τίποτε να παραδώσουμε στους συγγενείς»

Πιθανολογείται πως βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου

Η κοπέλα «θα μπορούσε να βρίσκονταν στο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.100 βαθμών Κελσίου. Πόσοι άνθρωποι ήταν στο σημείο της μεγάλης πυρκαγιάς δεν το ξέρω και δε θα βρεθεί τίποτα» δήλωσε η κ. Λεοντάρη

Απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των συγγενών των 57 θυμάτων από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη έδωσε στην ΕΡΤ η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεοντάρη, αναφορικά με τον τρόπο εξέτασης των σορών αλλά και την τύχη της νεαρής κοπέλας που εξακολουθεί να αγνοείται.


Όπως αποκάλυψε η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δύο οικογένειες αιτήθηκαν στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να γίνει επανεξέταση DNA στις δύο εναπομείνασες σορούς που φυλάσσονται στο νεκροτομείο Λάρισας, διαδικασία που έγινε τελικά σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, το πρωί.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία και αναφέρεται πως συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.

Σημειώνεται ακόμη ότι και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση καθώς δεν ανευρέθη.

Δεν έχει εντοπιστεί κάτι από την κοπέλα

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να έχει συμβεί στην φοιτήτρια από τη Λάρισα η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο και δεν έχει εντοπιστεί μετά από τις έρευνες στα συντρίμμια των τρένων η κ. Λεοντάρη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα θέλαμε να έχουμε κάτι να δώσουμε στους συγγενείς αυτούς, αλλά δεν έχει έρθει κάτι από το παιδί αυτό σε μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει εντοπιστεί κάτι».

Εξηγώντας τι μπορεί να έχει συμβεί τόνισε ότι «θα μπορούσε να είχε την ατυχία να βρίσκονταν στο επίμαχο σημείο όπου αναπτύχθηκε η μεγαλύτερη θερμοκρασία των 1.000 – 1.100 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Έτσι, θα ήταν πολύ δύσκολο να βρεθεί κάτι».

Όσον αφορά τον ακριβή αριθμό των νεκρών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα τόνισε ότι ως υπηρεσίας «δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Όλες οι σοροί ήρθαν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Έχουν καταγραφεί λεπτομερώς από όλους μας και από το κλιμάκιο αυτό αλλά και από εμάς και είναι αυτοί που λένε. Πόσοι άνθρωποι είχαν την ατυχία σας να βρεθούν σε εκείνο το σημείο (της μεγάλης πυρκαγιάς) δεν το ξέρω και δε θα βρεθεί τίποτα».

Όπως δήλωσε η κ. Λεοντάρη ο θάνατος των 57 ατόμων ήταν ακαριαίος. «Υπήρχαν κακώσεις εκ της συγκρούσεως και κακώσεις από τη φωτιά. Η κάθε σορός έχει τα δικά της ευρήματα και αυτό θα καταγραφεί αναλυτικά από την ιατροδικαστική έκθεση».

skai.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button