Δυτική Ελλάδα

Τέλος Ιουνίου στο Άκτιο το Έρικσον

epi-ericssonΣτο τέλος Ιουνίου αναμένεται να βρίσκεται στο Άκτιο το ένα ελικόπτερο τύπου Έρικσον, αν στο μεσοδιάστημα δεν ανατραπεί ο ήδη ανακοινωμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής. Κι αυτό γιατί, λόγω των εμπλοκών που έχουν ανακύψει στους διαγωνισμούς, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο η χώρα μας να καταφέρει να εξασφαλίσει άλλα επτά ελικόπτερα άλλου τύπου, όπως αρχικά είχε σχεδιάσει.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις με την Καναδική εταιρία στην οποία ανήκουν τα Έρικσον προκειμένου να εξασφαλιστεί κι ένα τέταρτο για τη θερινή περίοδο.
Τα δύο πρώτα Έρικσον πάντως έφτασαν την Τετάρτη στο Τατόι και την Ανδραβίδα. Το τρίτο αναμένεται στο τέλος Ιουνίου και μαζί με δύο Καναντέρ θα βρίσκεται στο Άκτιο προκειμένου να καλύπτει την Ήπειρο αλλά και τα Νησιά του Ιονίου.
Πέραν αυτών η Πυροσβεστική, θύμα κι αυτή της οικονομικής κρίσης, στηρίζει πολλά τόσο στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια όσο και στη συνδρομή των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα στην πρόληψη των πυρκαγιών.
epiruspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button