ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τέλος η τηλεοπτική ενημέρωση από Τσιόδρα-Χαρδαλιά

Θα πραγματοποιείται γραπτά

Την ολοκλήρωση των ζωντανών τηλεοπτικών ενημερώσεων σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα έπειτα από 72 ημέρες ανακοίνωσαν κατά την σημερινή συνέντευξη Τύπου οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, σημειώνοντας πως πλέον η ενημέρωση για την πανδημία θα γίνεται μέσω γραπτής ανακοίνωσης, ενώ σε περίπτωση που απαιτηθεί θα λαμβάνουν χώρα έκτακτες ενημερώσεις.

Ο καθηγητής Τσιόδρας, πραγματοποίησε προσωπικές αναφορές για τους μήνες που πέρασαν κλείνοντας την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Τρίτης. «Ελεγα πάντα την αλήθεια. Η αλήθεια δεν μπορεί να γίνει ψέμα και το ψέμα αλήθεια», είπε, και συνέχισε “Θα επιστρέψω στους ασθενείς μου και τους φοιτητές μου, στα καθήκοντά μου”.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα ξεκίνησε. Με προσοχή. Ο ιός εξακολουθεί να υπάρχει. Διασπείρεται εύκολα. Όταν έχω συμπτώματα, πρέπει να ελέγχομαι, να απομονώνομαι, να παίρνω θεραπεία όταν χρειάζεται. Σαν παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, θαρρείς όλη η Γη έγινε ένα. Ζήσαμε και ζούμε δύσκολα, με εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν τον κάβο του ιού και εκατοντάδες χιλιάδες να μην τα καταφέρνουν», σημείωσε.

«Παρέμεινα μαθητής περισσότερο παρά καθηγητής, κάποιοι μίλησαν για αντιφάσεις χωρίς να χρησιμοποιήσουν επιστημονικά επιχειρήματα. Ο σύγχρονος κόσμος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον ιό, η επιστήμη παραμένει πιστή στους κανόνες και θα συνεχίσει να παραμένει κοντά στους πολίτες. Επανέλαβα πολλές φορές αυτό που είναι το μοναδικό δεδομένο στην επιστήμη, η αβεβαιότητα. Αισθάνθηκα κοντά σας κι ας μην επικοινωνούσα με φυσικό τρόπο. Σε αυτόν τον αγώνα δρόμου θα παραμείνω ως επιστήμονας. Θέλω να επιστρέψω κ εγώ σταδιακά στα υπόλοιπα καθήκοντα μου, δεν χρειάζεται αυτή η τακτική ενημέρωση, το πραγματικό R ήταν πολύ κάτω από το 1. Φτάσαμε με πολύ κόπο πολύ μακριά για να επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button