ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

Τέλος χρόνου για τις υπεύθυνες δηλώσεις για τηλεργασία, «Συνεργασία» και αναστολές

Μέχρι σήμερα μπορούν να υποβληθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις για την τηλεργασία και οι ορθές επαναλήψεις των δηλώσεων αναστολής σύμβασης εργασίας για τον Φεβρουάριο.

Παράλληλα μέχρι σήμερα πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης οικονομικών στοιχείων εργαζομένων στο ΠΣ Εργάνη και ορθών επαναλήψεων, από τις επιχειρήσεις – εργοδότες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2021, για ορισμένες περιπτώσεις εργαζομένων (Β’ φάση).


Ειδικά για τις αναστολές και τις ορθές επαναλήψεις προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες σε όλη τη χώρα, των οποίων η δραστηριότητα είχε ανασταλεί κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους.

Για τον μήνα Ιανουάριο η προθεσμία έληξε την Τετάρτη 2 Ιουνίου ενώ για τον Φεβρουάριο λήγει σήμερα 4 Ιουνίου.

Αναλυτικότερα οι προθεσμίες έχουν ως εξής:

  • έως τις 4.6.2021 πραγματοποιείται η υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη εντύπου 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας Έντυπο Ειδικού Σκοπού του άρθρου 4 παρ. 2 της Π.Ν.Π. 11-03-20», για την προαναγγελία υποχρεωτικής απασχόλησης προσωπικού σε ποσοστό 20% επί του συνόλου με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας για τον μήνα Ιούνιο 2021, από επιχειρήσεις – εργοδότες όλης της χώρας,
  • έως τις 4.6.2021 πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης οικονομικών στοιχείων εργαζομένων στο ΠΣ Εργάνη και ορθών επαναλήψεων, από τις επιχειρήσεις – εργοδότες που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο 2021, για ορισμένες περιπτώσεις εργαζομένων (Β’ φάση),
  • έως τις 4.6.2021 πραγματοποιείται η υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων και ορθών επαναλήψεων στο ΠΣ Εργάνη για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, επιχειρήσεων που η δραστηριότητα ανεστάλη με εντολή δημόσιας αρχής κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2021.
  • έως τις 8.6.2021 πραγματοποιείται η υποβολή στο ΠΣ Εργάνη από τις επιχειρήσεις – εργοδότες, υπεύθυνης δήλωσης οικονομικών στοιχείων εργαζομένων που εντάχθηκαν στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ τον μήνα Μάιο 2021 (Β’ φάση),
  • έως και την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται από την ΚΥΑ 24907/2021 για τις *επιχειρήσεις κινηματογράφων* και *διανομέων κινηματογραφικών ταινιών* στην ειδική πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr που τηρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ
  • έως τις 10.6.2021 πραγματοποιείται η υποβολή στο Π.Σ. Εργάνη εντύπου 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας Έντυπο Ειδικού Σκοπού του άρθρου 4 παρ. 2 της Π.Ν.Π. 11-03-20» για τον μήνα Μάιο 2021 (βάσει δυνατότητας του εργοδότη)
  • Δίνεται η δυνατότητα από σήμερα έως και 14/6/2021, στους Καλλιτέχνες-Επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού εγγεγραμμένους έως και την 10/1/2021 στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσμία, να προβούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις για τον μήνα Απρίλιο 2021.
  • έως τις 30.6.2021 πραγματοποιείται η υποβολή αίτησης-δήλωσης (και ορθών επαναλήψεων) για την ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό Συν-Εργασία (Α’ Φάση) για τον μήνα Ιούνιο 2021.

Αλεξάνδρα Κλειδαρά – dikaiologitika.gr

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button