Τελικός Κ17: Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής, 4-3 στα πέναλτι τον ΠΑΟ στο Αγρίνιο

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής της Κ17! Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο Αγρίνιο, χωρίς γκολ στη κανονική διάρκεια και 1-1 στην παράταση, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την κούπα με 4-3 στα πέναλτι!

Σε έναν συγκλονιστικό τελικό, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα Κ17 της Σούπερ Λιγκ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-3 στην διαδικασία των πέναλτι και κατέκτησαν το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα.Στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος κι είχε τις καλύτερες ευκαιρίες για να προηγηθεί. Αρχικά στο 13′ Τζαβίδας και Σερπέζης αστόχησαν, ενώ στο 26′ η κεφαλιά του Σερπέζη έφυγε λίγο έξω. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.


Το δεύτερο ημίχρονο είχε λιγότερες φάσεις με τους «πράσινους» να έχουν δοκάρι στο 65′. Ο Σερπέζης έκανε μια προβολή από αρκετά μακριά κι είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός, αν κι είχε ανεβάσει την απόδοσή του, δεν μπορούσε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη στιγμή απέναντι στον Χατζηγιαννάκη. Στο 80′ και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Ηλιάδη να σουτάρει και τον Καραργύρη να κρατά το μηδέν. Κάπου εκεί απείλησαν και οι «ερυθρόλευκοι», όταν στο 83′ ο Μπουλάρι μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Κάπως έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί στο 98′. Ο Σερπέζης πέρασε στον Ζαγαρίτη, αυτός μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Αθανασακόπουλο που με προβολή έκανε το 0-1. Από εκεί και πέρα οι «ερυθρόλευκοι» όπως ήταν λογικό ανέβηκαν κι αναζήτησαν την ισοφάριση. Απείλησαν στο 105′ με ένα φάουλ του Γεωργαντή, με τον Χατζηγιαννάκη να σώζει και να κρατά το 0-1.

Οι «πράσινοι» έδειχναν να κρατούν… σφιχτά την κούπα στα χέρια τους, όμως στο 118′ ήρθε ο Μπουλάρι με τον ίδιο τρόπο όπως ο Αθανασακόπουλος νωρίτερα για να κάνει το 1-1 και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι!

Εκεί, για τον Ολυμπιακό ευστόχησαν οι Μαρτίνης, Φέκκας, Κοτσιανούλης και Γκοτζαμανίδης, για τον Παναθηναϊκό οι Ηλιάδης, Ζαγαρίτης, Ντοματάς και οι Πειραιώτες πήραν τον τίτλο για δεύτερη σερί χρονιά στα πέναλτι με 4-3. «Μοιραίοι» για τον Παναθηναϊκό ήταν οι Μαυρουδής και Σαντιγκάι, ενώ ο Μπουλάρι αστόχησε επίσης για τον Ολυμπιακό.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Τάσος Θέος): Καραργύρης, Κωνσταντινίδης (109′ Κοτσιανούλης), Γκοτζαμανίδης, Μποσκουίδης, Μαρτίνης, Γλυνός (102′ Ζαχαράκης), Νικολής, Μούγιος (79′ Μπόνιος), Φέκκας, Τσακίρης (70′ Γεωργαντής), Μπουλάρι

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Χατζηγιαννάκης, Βαγιανίδης, Σαντικάι, Σπίνος (61′ Ντοματάς), Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Μαυρουδής, Σαμαράς (81′ Ζαγαρίτης), Αθανασακόπουλος (105+2′ Αναστόπουλος), Τζαβίδας (70′ Ηλιάδης), Σερπέζης (114′ Σιατούνης)

gazzetta.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress