Τελική φάση μπάσκετ στο Αγρίνιο αλλά υπάρχει ένας κίνδυνος

Πολύ καλά τα πήγε το τουρνουά 3×3 που έγινε το Σαββατοκύριακο στα Παπαστράτεια, με συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών, παρά την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε.

Εδώ πρέπει να κάνει μια στάση η στήλη και να θυμηθεί ένα παράπονο που υπήρχε από όταν εκεί πάνω ήταν ακόμα ξερό γήπεδο για μπάλα, κάτι σκάμματα και δύο βομβαρδισμένες μπασκέτες που θύμιζαν Βοσνία.


Λοιπόν, αυτό που λείπει- ειδικά τώρα που ο ένας ιστορικός ευκάλυπτος ξεράθηκε- είναι… ίσκιος. Η ζέστη είναι αφόρητη και ο χώρος είναι εκτεθειμένος όλη μέρα ειδικά το καλοκαίρι. Πρέπει να περιμένεις να νυχτώσει για να παίξεις και είναι κρίμα γιατί ο χώρος είναι ιδανικός και κυρίως είναι «σχολικός». Όχι, δεν έχουμε πρόταση για την δημιουργία ίσκιου και όχι, δεν ξέρουμε τον Καλατράβα…

Στο θέμα μας όμως. Στη διοργάνωση ήταν τόσο η ΕΣΚΑΒΔΕ, όσο και ο δήμος Αγρινίου αλλά και άνθρωποι από τα εθνικά προπονητικά κλιμάκια. Ένα πασίγνωστο ρόφημα είχε αναλάβει την στήριξη και τα δώρα που θα διατεθούν σε κάμποσα παιδιά δεν είναι αμελητέα.

Γενικώς υπήρξε όρεξη κι αυτό έχει σημασία καθώς τα παιδιά κέρδισαν ή έχασαν χωρίς να αυτό να γίνει αυτοσκοπός, ενώ το παρεΐστικο της υπόθεσης ήταν το πιο ωραίο μήνυμα, μαζί με τα ευφάνταστα ονόματα των ομάδων.

Φαίνεται πως οι άνθρωποι της ομοσπονδίας έχουν κι άλλα στον νου τους γιατί μαθαίνουμε ότι στο ΔΑΚ Αγρινίου μάλλον θα γίνει η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος στο εφηβικό, διοργάνωση που κάθε κόσμο μαζεύει πολύ κόσμο όπου διεξάγεται.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Αυτό ενέχει ένα καλό κι ένα κακό στοιχείο. Θα είναι σίγουρα μια διοργάνωση που θα φέρει κόσμο και αίγλη στην πόλη. Αυτό είναι το καλό.

Το κακό είναι πως έχει περάσει ήδη ο Παναθηναϊκός και φαίνεται να περνάει και ο Ολυμπιακός, οπότε καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ο κίνδυνος να καταλήξουμε στο γνωστό «πανηγύρι των ζουρλών» που είχε πει κάποτε ένας πρόεδρος.

Να γίνει το Αγρίνιο σημείο… συνάντησης των …υπέροχων λαών που έχουν και πολύ καιρό να ανταμώσουν… Να το προσέξουμε λίγο αυτό, λοιπόν.

 

η συντακτική μπασκετική  μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress