ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και χωρίς πρόστιμα – Αναλυτικά παραδείγματα

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV

Σε νέους σχεδιασμούς προχωρά το οικονομικό επιτελείο, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να εξοφλείται ο φόρος εισοδήματος σε οκτώ μηνιαίες δόσεις. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV επειδή το δεύτερο εξάμηνο του 2020 είναι πολύ βαρύ από φορολογικής άποψης (φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, φορολογικές οφειλές που ανεστάλησαν λόγω κορονοϊού) εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο φόρος εισοδήματος να πληρωθεί από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. που έχουν καταθέσει ήδη τις πινακίδες για τα οχήματά τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μπορούν αν πληρώσουν τέλος ανά μήνα, να λάβουν τις πινακίδες για το όχημά τους και να ξαναβγούν με αυτό στον δρόμο.

Συγκεκριμένα:

όποιος λαμβάνει τις πινακίδες για ένα μήνα θα πληρώνει τα τέλη δύο μηνών

όποιος τις λαμβάνει για τρεις μήνες θα πληρώνει τα τέλη τεσσάρων μηνών

όποιος τις λαμβάνει για το τέλος του έτους θα πληρώνει για τους υπόλοιπους μήνες συν άλλον μήνα

Για παράδειγμα όταν έχουμε ένα όχημα 1.800 κυβικών με έτος κυκλοφορίας το 2002, τέλη 300 ευρώ και κατατεθειμένες πινακίδες

εφόσον τις πάρει πίσω για ένα μήνα θα κληθεί να πληρώσει 50 ευρώ

εάν τις πάρει για τρεις μήνες θα πληρώσει 100 ευρώ

εάν τις πάρει για έξι μήνες θα πληρώσει 200 ευρώ

ethnos.gr

Ένα Σχόλιο

  1. Το αχόρταγο κράτος της Ελλάδας δεν έχει όρια. Όλο αλχημείες είναι!!! Σταθερή κατάσταση δε θα υπάρξει ποτέ σε αυτόν το τόπο. Στάνταρ τέλη κυκλοφορίας, τα οποία να είναι προσιτά σε όλους αφού μας αδειάζουν τις τσέπες όλοι τους μέρα παρά μέρα. Φόροι και ΦΠΑ στο κατακόρυφο. Και μισθοί και συντάξεις στο απόλυτο ΜΗΔΈΝ. ΑΙΣΧΟΣ ΑΐΔΙΑ για την κατάντια αυτήν. Άλλοι φταίνε και βαράνε το σαμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button