ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τέλη κυκλοφορίας: «Δεν θα δοθεί παράταση» λέει ο Σταϊκούρας

Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, η οποία λήγει αύριο 26 Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας που λήγει αύριο απάντησε τα εξής: ‘Όχι, δεν προβλέπεται παράταση και θέλω να σας πω γιατί: διότι επί ένα χρόνο η ελληνική πολιτεία λειτουργεί με λιγότερα έσοδα και περισσότερες δαπάνες, το λέω όσο πιο απλά γίνεται”.


“Η οικονομία υπολειτουργεί, υπάρχουν αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, άρα τα έσοδα είναι εξαιρετικά λίγα. Ταυτόχρονα όμως η ίδια κοινωνία ζητάει να έρθουμε και να τη βοηθήσουμε περισσότερο, άρα να αυξήσουμε τις δαπάνες. Σημαίνει αυτό ότι επί 12 μήνες , επί 12 μήνες, όχι 1 και 2 μήνες, επί 12 μήνες, το ταμείο της χώρας καλύπτει αυτήν την τρύπα. Πρέπει με κάποιο τρόπο η χώρα να έχει και έσοδα, όσα έσοδα μπορεί να έχει. Να επαναλάβω δε και κάτι το οποίο είναι μια λεπτομέρεια αλλά ουσιώδη για εμάς: οι δύο πρώτοι μήνες του κάθε έτους στα έσοδα που είναι με δόσεις ή στα έσοδα που προέρχονται από αποφάσεις της προηγούμενης χρονιάς δημοσιονομικά μπαίνουν στην προηγούμενη χρονιά .Άρα υπάρχει και μια τέτοια υποχρέωση δημοσιονομικής φύσεως να κλείσουμε τέλος Φεβρουαρίου την προηγούμενη χρονιά “, τόνισε.

Πηγή: enikonomia.gr

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button