Τελευταία και καταϊδρωμένη…

Μπορεί να πέρασε “έτσι” η εσωκομματική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη συνέδρων, αλλά όλο και κάτι μάθαμε σχετικά με τα αποτελέσματα της σταυροδοσίας, που είναι τελικώς λίαν αποκαλυπτικά.

Γενικώς η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά περιορισμένη αλλά αυτά τα έχουμε πει. Η κομματική βάση του ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται ακόμη σε ένα κόμμα του 5 – 10% και δεν έχει καμιά σχέση με την εκλογική του δύναμη.


Το ότι η διαδικασία πέρασε “στα μουλωχτά” επίσης είναι γνωστό. Αυτό θα μπορούσε επίσης να τύχει διαφόρων ερμηνειών, όπως για παράδειγμα αποκλεισμού ή αποδυνάμωσης κάποιων υποψηφίων, ενίσχυσης συγκεκριμένων “γραμμών” κλπ.

Σ΄αυτή τη διαδικασία λοιπόν θα περίμενε κανείς οι βουλευτές να εκλεγούν άνετα και με διαφορά. Και εδώ όμως τα πράγματα ήρθαν τελείως διαφορετικά. Και αν ο μεν Γ. Βαρεμένος έκανε μια ας πούμε αξιοπρεπή εμφάνιση στο Αγρίνιο, η Μαρία  Τριανταφύλλου κυριολεκτικά “πάτωσε” στο Μεσολόγγι. Σε ολόκληρη Δημοτική Οργάνωση πήρε μαθαίνουμε ελάχιστους σταυρούς και “βγήκε” επειδή απλά δεν περίσσευε κανείς υποψήφιος! Έτσι τουλάχιστον κυκλοφοράει στην πιάτσα εδώ και μέρες. (Να το επιβεβαιώσουμε δεν μπορούμε γιατί επισήμως αποτελέσματα ουδέποτε ανακοινώθηκαν, αλλά και δεν δίνονται κιόλας).  Δηλαδή, λένε,  και προσπάθεια να έκανε τόσο χαμηλά δεν θα πήγαινε. Πολιτικά τώρα πως μπορεί να εξηγηθεί αυτό; Αποδείχτηκε η αδυναμία της συνιστώσας από την οποία προέρχεται; Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι είναι απογοητευμένα από την πολιτική της παρουσία και λειτουργία; Η απλά αποδεικνύεται το πώς τελικά βρέθηκε στη βουλή; Πολλά μπορεί να ειπωθούν.  Ένα είναι το σίγουρο πάντως. Με αυτά τα δεδομένα η κ. Τριανταφύλλου πολύ δύσκολα θα δει επανεκλογή. Και αυτό μάλλον πρέπει να την προβληματίσει για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται.

Οφείλουμε πάντως να αναγνωρίσουμε πως τουλάχιστον… στιλιστικά ο κοινοβουλευτικός βίος την έχει βοηθήσει…

Χορηγούμενη
Share
Published by
agripress