Δυτική Ελλάδα

Τελευταία ημέρα σήμερα για τα τέλη κυκλοφορίας

epi-telh-kykloforiasΠρωτοχρονιά ήταν και… πέρασε για τους φορολογούμενους, καθώς από χθες άρχισε και πάλι ο Γολγοθάς για να ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις του 2014. Ωστόσο, την Πέμπτη (02/01) προέκυψε νέο πρόβλημα που έχει να κάνει με το TAXISNET. Συγκεκριμένα, από το πρωί μέχρι και τις 12:30, το σύστημα τέθηκε εκτός λειτουργίας τουλάχιστον μέχρι τις 12 το μεσημέρι -λόγω προγραμματισμένης συντήρησης στο λογισμικό- το σύστημα Taxis.
Οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές, αρχής γενομένης με τα τέλη κυκλοφορίας, για την πληρωμή των οποίων δόθηκαν 3 μέρες έπειτα από την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών έως σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου. Για τον τρόπο πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, αλλά και τις συναλλαγές που θα γίνονται με την εφορία έδωσε τις αναγκαίες διευκρινίσεις ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.
Έως τις 30 Ιουνίου οι φορολογικές δηλώσεις του 2014
Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του την παραμονή Πρωτοχρονιάς, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα το… ημερολόγιο του νέου έτους με τις προθεσμίες υποβολής όλων των δηλώσεων, των εκκαθαρίσεων καθώς και των δόσεών τους.
Ειδικότερα, η κατάθεση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) από όλους τους φορολογούμενους θα ξεκινήσει από τις 20 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.
Η υποβολή του εντύπου Ε5 από τις επιχειρήσεις ΟΕ, ΕΠΕ ΟΕ θα ξεκινήσει στις 3 Μαρτίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Μαΐου 2014.
Τα έντυπα Ε2 για τη δήλωση των εισοδημάτων από ενοίκια και το Ε3 θα πρέπει να κατατεθούν από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 έως 30 Ιουνίου 2014.
Επίσης, το Ε9 για το 2014 θα υποβληθεί από τις 17 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαΐου 2014.
Αναλυτικά ο πίνακας με όλες τις προθεσμίες
Η διαδικασία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2015 θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους.
Οι περιοδικές δηλώσεις (ΦΠΑ-ΦΜΥ κλπ.) υποβάλλονται στις τακτές ημερομηνίες που προβλέπονται από τον νόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button