ΕκδηλώσειςΠολιτισμός

Τελετή λήξης του Λαογραφικού της ΓΕΑ (φωτο)

pol-lixi-gea1Ο Λαογραφικός Όμιλος της Γ.Ε.Α. γιορτάζει το τέλος της χορευτικής περιόδου και μαζί του το Αγρίνιο !!!

Το σχετικό δελτίο τύπου της ΓΕΑ συνεχίζει ως εξής:

“Μέσα σε κλίμα κεφιού και ενθουσιασμού από τον κόσμο  του Αγρινίου, ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ (17 Ιουνίου 2013), οι διήμερες εκδηλώσεις λήξης των χορευτικών τμημάτων του Λαογραφικού Ομίλου της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, (Γ.Ε.Α.) στον αύλειο χώρο των Καπνοθηκών  Παπαστράτου στο  Αγρίνιο.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός γιατί εκτός του ότι σηματοδοτεί τη λήξη της χορευτικής περιόδου 2012-2013, δίνει τη δυνατότητα στις χορεύτριες και χορευτές να προβάλουν και να αναδείξουν το πλούσιο έργο και την μεγάλη προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στα τμήματα και εργαστήρια του Λαογραφι

κού Ομίλου της Γ.Ε.Α.

Την Κυριακή  16   Ιουνίου 2013 – πρώτη ημέρα της εκδήλωσης – παρουσιάσθηκε, με επαγγελματική θα λέγαμε συνέπεια, από τα παιδικά τμήματα του Ομίλου, ένα πρότυπο χορευτικό δρώμενο με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Σεργιάνι στην παράδοση με τον Καραγκιόζη».

Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα μουσικο-χορευτικό ταξίδι στις λαϊκές παραδόσεις της χώρας μας, μέσα από τα εμπνευσμένα στιχάκια του Καραγκιόζη τον οποίο ενσάρκωνε με μεγάλη μαεστρία ο γνωστός Καραγκιοζοπαίχτης Ιάσων.

 

 

     Όσο για τις περιοχές τα παραδοσιακά τραγούδια των οποίων χορεύτηκαν ήταν η Θράκη,  η  Κ. Μακεδονία και η Ρούμελη, η Θεσσαλία, το  Β. Αιγαίο, η Κρήτη και τα Επτάνησα

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 – δεύτερη ημέρα της  εκδήλωσης – παρουσιάστηκε από τα τμήματα ενήλικων του Ομίλου μια ιδιαίτερα παραδοσιακή μουσικό-χορευτική  παράσταση  με θέμα: «Στο πανηγύρι του χωριού».

      Μια παράσταση με αρκετούς συμβολισμούς αλλά και πολλά βιωματικά χαρακτηριστικά απ’ όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, τα οποία αποτύπωσε μέσα από  μια εξαιρετική αφηγηματική διαδικασία ο σπουδαίος Ηπειρώτης Χοροδιδάσκαλος και ερευνητής Π. Τζόκας.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης χορεύτηκαν και μια σειρά  από ταυτισμένα με παραδοσιακά πανηγύρια τραγούδια, από διάφορες περιοχές της πατρίδας  μας.

Στο τέλος, αντί για το κλασικό κλείσιμο της εκδήλωσης, όλοι μαζί χορευτές και παρευρισκόμενοι, κάτω από τους ήχους της ορχήστρας  ‘Επτάσημο’,  συνέχισαν τον χορό στον αύλειο  χώρο των Καπνοθηκών Παπαστράτου δίνοντας μια ευχάριστη νότα κεφιού και αισιοδοξίας στην πόλη.

Η εφορία του Λαογραφικού Ομίλου της Γ.Ε.Α., για την μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους συντελεστές της και ιδιαίτερα τις χορεύτριες και χορευτές του, καθώς και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσελίκα και την συνεργάτιδα του  Ασπασία Κρικώνη.

Επίσης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Δήμο Αγρινίου και τον Δήμαρχο κ. Π. Μοσχολιό, για την παραχώρηση του αύλειου χώρου των Καπνοθηκών Παπαστράτου, την διάθεση  καθισμάτων και την κατασκευή των υποδομών που πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις.

Τέλος ευχαριστεί πολύ τους επίσημους χορηγούς, όπως αυτοί καταγράφονται στο επίσημο πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς επίσης και το τεχνικό και διοικητικό προσωπικό της Γ.Ε.Α. για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button