Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη Νικηφόρου στην Κινσάσα (φωτο)

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Νικηφόρου, την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κατάγκας κ. Μελέτιος συνιερουργούντος του Μητροπολίτου Κινσάσας κ. Θεοδοσίου, πρεσβυτέρων και διακόνων τηρουμένων των αρμοζόντων μέτρων λόγω της επιδημίας του covid.


Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β και παίρνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα το σχετικό με την αξιοποίηση των χαρισμάτων, αναφέρθηκε στα χαρίσματα με τα οποία ήταν προικισμένος ο Μακαριστός Ιεράρχης.

«Τα χαρίσματα που του χάρισε ο Θεός, ο μακαριστός Νικηφόρος τα αξιοποίησε σε απόλυτο βαθμό με αποτέλεσμα το έργο της Μητροπόλεως Κινσάσας να προαχθεί και σήμερα να αριθμεί εκατοντάδες Ορθοδόξους.

Ο Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος εργάσθηκε με αγάπη, ακτημοσύνη, φιλότιμο, ανεξικακία, αυταπάρνηση, ελεημοσύνη, υπομονή, ξενιτεία, πίστη, πραότητα, προσευχή και ταπείνωση.

Οι καρποί της εργασίας του αυτής πλέον είναι φανεροί στην Μητρόπολη. Και ο Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος κατέληξε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «είχαμε έναν άγγελο στην Κινσάσα και τώρα τον έχουμε εν ουρανοίς όπου λόγω της παρρησίας του στον Θεό πρεσβεύει για όλους μας», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο ομιλητής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει καταρχάς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κατάγκας κ Μελέτιο, ο οποίος υπεβλήθη στον κόπο να ταξιδέψει έως εκεί ώστε να συμμετάσχει στο Ιερό Μνημόσυνο του μακαριστού Κινσάσας κ. Νικηφόρου.

Επίσης την Ελληνική Κοινότητα Κινσάσας και ειδικότερα τον πρόεδρο της κ. Γεράσιμο Ντούνη καθώς και την σύζυγο του ιατρό κ. Παρασκευή Τριαντάφυλλου Ντούνη, οι οποίοι όχι μόνον εφρόντισαν στην ασθένειά του τον μακαριστό Μητροπολίτη Νικηφόρο αλλά και στην σημερινή συγκυρία τα του Ιερού Μνημοσύνου του.

Γενικότερα η στήριξη τόσο της Ελληνικής Κοινότητας όσο και προσωπικά του προέδρου της κ. Γερασίμου Ντούνη υπήρξε συγκινητική.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν την ευχή και πρεσβεία του μακαριστού προκατόχου του.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button