Δυτική Ελλάδα

Τελεσφόρησε ο διαγωνισμός αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού για δύο έτη

koi-skoupidia-astakos
Αύξηση στο τίμημα κατά 23,60% και 29,88% αντίστοιχα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο χρονιές.

Τελεσφόρησε ο διαγωνισμός ανάθεσης της αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού με συμμετέχουσα μόνο μία εταιρεία. Η αποκομιδή των σκουπιδιών θα γίνεται για τα επόμενα δύο χρόνια έναντι ποσού  388.620,96 € (194.310,48 €/έτος). Η έκπτωση που επετεύχθη προς όφελος του Δήμου Ξηρομέρου ήταν μόνο 2%.
Επίσης για αυτούς που θέλουν να γνωρίζουν και τα οικονομικά στοιχεία των προηγούμενων χρόνων, η περυσινή σύμβαση ήταν ύψους 157.200 € (δείτε εδώ) και η προ περυσινή σύμβαση ήταν ύψους 149.600 € (δείτε εδώ). Όλα τα ποσά είναι με ΦΠΑ με προ πέρυσι 13%, πέρυσι 23% και φέτος 24%.
Άρα είχαμε μία αύξηση του κόστους αποκομιδής των σκουπιδιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, της τάξης του 23,60% και σε σχέση με την προ προηγούμενη χρονιά, της τάξης του 29,88%. Αρκετά μεγάλη αύξηση κατά την γνώμη μας.
Αυτό που εμείς έχουμε να πούμε είναι ότι σε άλλο ένα μεγάλο θέμα, όπως αυτό της αποκομιδής και διαχείρισης των σκουπιδιών, ο Δήμος Ξηρομέρου φαίνεται να σφυρίζει αδιάφορα. Πληρώνουμε τεράστια ποσά για την αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών μας και δεν προχωράμε, έστω και σιγά σιγά σε μία λογική ανακύκλωσης και συνολικής διαχείρισης των σκουπιδιών μας με ίδια μέσα. Άλλοι Δήμοι βγάζουν χρήματα από την ένταξη τους σε προγράμματα ανακύκλωσης και εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε υπέρογκα ποσά. Στην Αλυζία και στις Φυτείες η αποκομιδή γίνεται με ίδια μέσα.
Αυτή η άποψη δεν είναι μόνο δική μας. Την ίδια άποψη της αποκομιδής των σκουπιδιών με ίδια μέσα διατύπωνε και ο κ. Δήμαρχος, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και υπάρχει καταγεγραμμένη σε επίσημο έγγραφο, όταν για μία ακόμη φορά αποφασιζόταν η ανάθεση αποκομιδής των σκουπιδιών της Δ.Ε. Αστακού σε ιδιώτη.
Το έχει μάλιστα και μέσα στο προεκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού του και την ανακύκλωση και την αποκομιδή με ίδια μέσα (δείτε εδώ), αλλά μάλλον το έχει ξεχάσει. Έχει περάσει και κάμποσος καιρός από τότε είναι η αλήθεια, ήταν και προεκλογικές θέσεις και ”δεσμεύσεις”, που ως γνωστό στην χώρα μας έχουν καταντήσει το μεγάλο ανέκδοτο, που έχει ρίξει την αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού στα τάρταρα.
Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο της κατακύρωσης του διαγωνισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button