Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών στο Μεσολόγγι

Το Τμήμα Περίθαλψης & Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι μετά την ολοκλήρωση οκτώ κύκλων σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών τα έτη 2011-2018 που απευθύνονταν στο Εκπαιδευτικό, Διοικητικό προσωπικό και στους φοιτητές του Ιδρύματος, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μεσολογγίου , διοργανώνει και νέο κύκλο σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών το μήνα Μάρτιο 2019.

Σε μια εποχή όπου η αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων έχει αυξηθεί , το πρόγραμμα αυτό προσφέρει ευκαιρίες και κατάλληλα ερεθίσματα για ευαισθητοποίηση και προσφορά προς τον συνάνθρωπο σε περίπτωση ανάγκης.

Πρώτες βοήθειες είναι η άμεση βοήθεια που παρέχεται στο θύμα ενός ατυχήματος ή σε κάποιον που νόσησε ξαφνικά από τον παρευρισκόμενο , τυχόντα , αυτόπτη μάρτυρα του γεγονότος . Η αναγκαιότητα και η χρησιμότητα παροχής τους φαίνεται από μελέτες κατά τις οποίες το 45% των θανάτων από ατυχήματα και το 25% των αναπηριών θα είχαν αποφευχθεί , εάν είχαν δοθεί οι σωστές πρώτες βοήθειες , έγκαιρα , στο τόπο του συμβάντος .

Αντίστοιχα , στην περίπτωση καρδιακής ανακοπής η βραδύτητα αντιμετώπισης μειώνει δραματικά το ποσοστό επιβίωσης , όταν στην παρέλευση 3-4 λεπτών δίχως οξυγόνωση αρχίζουν οι εγκεφαλικές βλάβες , όπου γίνονται μη αναστρέψιμες μετά την διέλευση 10-15 λεπτών , δίχως την παροχή καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Το εκπαιδευτικό πακέτο περιλαμβάνει βιβλίο πρώτων βοηθειών και το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών (EFAC) με τις ακόλουθες ενότητες:

· Θλάσεις – Τραύματα – Αιμορραγίες

· Δαγκώματα – Τσιμπήματα – Αλλεργίες – Δηλητηριάσεις.

· Κακώσεις σκελετού. ( Διάστρεμμα – Εξάρθημα – Κατάγματα).

· Εγκαύματα – Ηλεκτροπληξία – Επιληψία.

· Ξένα σώματα – Απώλεια αισθήσεων.

· Καρδιακά επεισόδια – ΚΑΡΠΑ.

· Πρακτική εξάσκηση – Αξιολόγηση

Τo σεμινάριo ολοκληρώνεται σε 14 ώρες εκπαίδευσης και οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών, Πιστοποίηση EFAC (European First Aid Certificat).

To Eυρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών είναι αναγνωρισμένο από όλους τους Ερυθρούς Σταυρούς και Ερυθρές Ημισελήνους, θα έχει ισχύ 3 χρόνια, από την ημερομηνία έκδοσής του.

Η συμμετοχή στο Σεμινάριο είναι προαιρετική το κόστος είναι 20€ και η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική.

Στο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών μπορούν να συμμετέχουν και εκτός της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του ΤΕΙ.

Oι υποψήφιοι θα καταθέτουν τα χρήματα πριν την έναρξη των μαθημάτων σε Τραπεζικό λογαριασμό του E.E.Σ στην ΕUROBANK.

O αριθμός του λογαριασμού είναι 0026.0240.39.Ο201168284.

Oι υποψήφιοι για να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα προσκομίζουν το αποδεικτικό της κατάθεσης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Τ.Ε.Ι. στο Μεσολόγγι.

Οι ενδιαφερόμενοι για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών θα πρέπει να απευθύνονται από 27 /2/2019 μέχρι 22/3/2019 στο Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας του Τ.Ε.Ι Δυτικής Ελλάδας στο Μεσολόγγι ή στο τηλέφωνο 2631058421 (κ. Μαρία Σβώλου e-mail: msvolou@teimes.gr )

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button