Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

ΤΕΕ για πανεπιστημιακά τμήματα: «Προκλητική και μεροληπτική η στάση της κυβέρνησης σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την κατάργηση των Πανεπιστημιακών τμημάτων της Αιτωλοακαρνανία.

Σε αυτή γίνεται λόγος για «προκλητική και καθαρά μεροληπτική η στάση της κυβέρνησης σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας» και υπογραμμίζεται ότι «οι τακτικές αυτές οδηγούν στη δημιουργία αισθήματος αδικίας και διχάζουν τους πολίτες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις υπαρκτές ενδοπεριφερειακές ανισότητες».

Αναλυτικά:

«Η ΔΕ του ΤΕΕ Αιτ/νιας στηλιτεύει τη σημερινή και διαχρονική στάση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία στερεί από τον νομό μας τα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά οφέλη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της προχειρότητας του Υπουργείου και των εμμονών του Πανεπιστημίου Πατρών που οδηγούν στον εμπαιγμό της κοινωνίας του νομού μας αλλά και της τοπικής πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το έγκλημα της αναίτιας κατάργησης του ΔΠΠΝΤ συνεχίζεται με την κατάργηση δια συγχώνευσης του ΔΕΑΠΤ, στη λογική του αποφασίζουμε και διατάζουμε.

Είναι προκλητική και καθαρά μεροληπτική η στάση της κυβέρνησης σε βάρος της Αιτωλοακαρνανίας. Τα 4 τμήματα που δεν θα δεχθούν φοιτητές και άρα οδηγούνται σε κατάργηση με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σε πανελλήνιο επίπεδο, όλως τυχαίως, εδρεύουν όλα σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία!  Σε συνδυασμό με την θεσμοθέτηση της βάσης εισαγωγής και την μη επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωσή τους, είναι δεδομένο ότι οι σχολές του Μεσολογγίου και του Αγρινίου  οδηγούνται σε κατάρρευση.

Οι τακτικές αυτές οδηγούν στη δημιουργία αισθήματος αδικίας και διχάζουν τους πολίτες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις υπαρκτές ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Το ΤΕΕ Αιτ/νιας ως επιστημονικός φορέας των μηχανικών θα συνεχίσει να εργάζεται εποικοδομητικά προς την κατεύθυνση της πανεπιστημιακής και ερευνητικής αναβάθμισης της περιοχής μας.   

Καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά των κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Καλούμε όλους τους αιρετούς του νομού, να αντιταχθούν στην πράξη στην επιχειρούμενη υποβάθμιση της περιοχής μας.

Το ΤΕΕ Αιτ/νιας καλεί επίσης, όλους τους θεσμικούς και συλλογικούς φορείς της Αιτωλοακαρνανίας σε συστράτευση για την ανατροπή των κυβερνητικών μεθοδεύσεων».

 

Ένα Σχόλιο

  1. τα ΑΕΙ στο Αγρίνιο είναι όσο χρήσιμα και τα ΤΕΕ σε όλη την ελλάδα.
    ποιο το νόημα ενός τμήματος ΑΕΙ όταν τα παιδιά που τελειώνουν έχουν τα ίδια δικαιώματα με του Αρβανούς που είναι ό,τι δηλώνουν;
    προφανώς λόγω της καλής λειτουργίας όλων των ΤΕΕ στην Ελλάδα, κλείνουν τα τμήματα που δίνουν πτυχία χωρίς αναγνώριση…
    ααα ξέχασα, αυτοί στο ΤΕΕ έχουν κατωχυρώσει τις υπογραφές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button