Αυτοδιοίκηση

Τεχνική συνάντηση στην Περιφέρεια για έργα διαχείρισης απορριμμάτων

po-pde1

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα και η χρηματοδότηση έργων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020, θα αποτελέσουν αντικείμενο τεχνικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 10.30 το πρωϊ, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με πρόσκληση που έχει απευθύνει σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας και τους Συνδέσμους Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ανοίγει τη συζήτηση για τις αναγκαίες υποδομές διαχείρισης αποβλήτων, δεδομένου ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα πρόκειται να ενεργοποιηθούν προσκλήσεις από το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα κατευθυνθούν σε έργα διαχείρισης απορριμμάτων.

Στη συνάντηση, με βάση τα πλήρη διαθέσιμα στοιχεία και την ορθή αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης σε κάθε περιοχή, θα αναπτυχθεί διεξοδικά το σχέδιο, οι προτάσεις και η ωριμότητα των δράσεων που απαιτούνται για την επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδιασμού έργων, σχετικών με τη διαχείριση Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ΠΕΣΔΑ αλλά και των ΤΣΔΑ.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

«Έχουμε σχεδιάσει το Περιφερειακό Πρόγραμμα Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ). Έχουμε διεκδικήσει τους πόρους για τις βαριές υποδομές, εργοστάσια απορριμμάτων. Τώρα, κινητοποιούμε κάθε διαθέσιμο πόρο και χρηματοδοτούμε όλα τα αναγκαία έργα. Είναι στρατηγική μας επιλογή να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις που θα αντιμετωπίσουν τις παθογένειες του παρελθόντος στο ζήτημα των απορριμμάτων» δήλωσε ο Περιφερειάρχης και συνέχισε λέγοντας ότι «στηρίζουμε έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και υλοποιούμε με γοργά βήματα τις δεσμεύσεις μας για σύγχρονες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με βάση τις προδιαγραφές που θέτει ο νέος Εθνικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων».

Η πορεία υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ και η χρηματοδότηση έργων στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας

Η πορεία υλοποίησης του ΠΕΣΔΑ και η χρηματοδότηση έργων και δράσεων από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020, θα απασχολήσουν και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Τον σχεδιασμό θα αναπτύξει με εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα (Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018) και ώρα 15.00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button