ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ταπετσαρία: Μεταμορφώστε τα έπιπλά σας

Σε ποιόν δεν αρέσουν τα έπιπλα με έμφαση και στυλ; Ωστόσο η εύρεση του σωστού κομματιού στο σωστό χρώμα μπορεί να αποδειχθεί κάποιες φορές αδύνατη. Η ταπετσαρία είναι η τελευταία λέξη της μόδας στη διακόσμηση, και φυσικά υπάρχει λόγος. Πλέον η ταπετσαρία είναι εύκολο να εφαρμοστεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία επίπλων για να δημιουργήσετε ένα εντελώς προσαρμοσμένο κομμάτι στα δικό σας γούστο.

Οι μέρες που το σπίτι κατέληγε σε μια πασπαρτού ροζ ταπετσαρία που κοσμούσε κάθε τοίχο περάσανε. Τώρα υπάρχουν υπέροχα σχέδια, υφές και χρώματα που ενισχύουν το σπίτι σας με ποικίλους τρόπους. Αναβαθμίστε λοιπόν τα έπιπλά σας με ταπετσαρία.!


Μεταμορφώστε τις ντουλάπες σας τοποθετώντας όμορφα σχέδια στα συρτάρια σας. Προσθέστε χρώμα στο πίσω μέρος της παλιάς βιβλιοθήκης σας ή μεταφέρετε το γραφείο σας σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με μια διαφορετική επιφάνεια εργασίας. Για να ξεκινήσετε την διαδικασία απαιτούνται αρκετές προμήθειες, αλλά κυρίως υπομονή.

Καταρχάς προετοιμάστε το έπιπλο που θα βάλετε την ταπετσαρία έτσι ώστε να είναι ομαλό και λείο. Οποιεσδήποτε ρωγμές ή χτυπήματα στην επιφάνεια θα εμφανιστούν μέσω του χαρτιού. Πάρτε ένα μέτρο και κόψτε το χαρτί έτσι ώστε να καλύπτει τελείως την επιφάνεια που θα το βάλετε. Δεν υπάρχει λόγος να την καλύπτει ακριβώς γιατί στο τέλος θα έχετε την δυνατότητα να κόψετε στις άκρες ότι έχει απομείνει μετά την τοποθέτηση πάνω στο έπιπλο.

Βγάλτε από τις προμήθειες σας το μπουκαλάκι με την κόλλα ντεκουπάζ (πολύ ισχυρή κόλλα) η οποία δουλεύει τέλεια με την ταπετσαρία. Ενώ η συγκεκριμένη κόλλα δεν συνιστάται για μεγάλες επιφάνειες, λειτουργεί αρκετά καλά για ταπετσαρία σε έπιπλα. Στην συνέχεια τοποθετήστε την ταπετσαρία στην κορυφή της επιφάνειας, αφαιρώντας όλες τις φυσαλίδες (αρκετά χρονοβόρα διαδικασία). Κάντε την δουλειά αυτή με καθαρά χέρια και υγρά πανιά. Τα υγρά πανιά λειτουργούν εξαιρετικά με την ταπετσαρία αλλά ποτέ σε κανονικό χαρτί γιατί μπορεί εύκολα να σχιστεί.

Για να κόψετε το πλεονάζον χαρτί χρησιμοποιήστε μια λεπίδα ή ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι αλλά πολύ προσεκτικά ώστε να μην σχιστεί το χαρτί περισσότερο από ότι θα θέλατε.

Όταν τελειώσετε και η επιφάνεια είναι τέλεια, εφαρμόστε μια επίστρωση κόλλας ντεκουπάζ στο επάνω μέρος της. Με αυτή την τεχνική θα προστατεύσετε την ακεραιότητα του χαρτιού ειδικά αν έχετε σκοπό να τοποθετήσετε κάτι υγρό κοντά στην επιφάνεια ή αν υπάρχει η πιθανότητα να σκονιστεί ή να υποστεί φθορά το έπιπλο στο μέλλον. Η κόλλα θα προστατεύσει την ταπετσαρία σας αλλά δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική αν προτιμήσετε να μην την χρησιμοποιήσετε.

Τέλος, συνιστώ την επικάλυψη από πολυπροπυλένιο για επιπλέον προστασία. Θα έδειχνε πραγματικά υπέροχο ακόμα και μετά από πολλά χρόνια αν αποφασίζατε να καλύψετε το τραπέζι ή το γραφείο σας με ένα κομμάτι γυαλί κομμένο έτσι ώστε να ταιριάζει  με το έπιπλο σας και να αναδεικνύει την ταπετσαρίας και το σχέδιο της.

Άρθρο από https://www.houseart.gr/pinakes-se-kamva/zografiki


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button