Αυτοδιοίκηση

Τα στοιχεία που έδωσε ο Γ. Παπαναστασίου για έργα, ως απάντηση στην κριτική της αντιπολίτευσης

po-eklogi-proedrou-fotakis-dimotiko7Στοιχεία  κατέθεσε χθες ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο Δημοτικό Συμβούλιο απαντώντας στον κ. Μοσχολιό για την “απουσία έργου” στην περιφέρεια του Δήμου και ειδικότερα για τη διαχείριση- διάθεση ποσών του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι και τότε ο κ Μοσχολιός είχε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή λέγοντας ότι “ούτε μια γέφυρα δεν κάνετε” .

Ο κ. Παπαναστασίου σημείωσε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου δίνεται στη δημοσιότητα τόσο ως μια ακόμα απόδειξη του έργου του Δήμου, όσο και ως αντίδοτο απέναντι στη “λογική της απαξίωσης”.

Αναλυτικά:

Έργο: Κατασκευή-αποκατάσταση και συντήρηση γεφυριών και αγροτικών δρόμων από βλάβες από θεομηνίες

Προϋπολογισμός: 100.000 € , έκπτωση 46,24%

Χρηματοδότηση: ΥΠΕΣ , πρόγραμμα αντιμετώπισης ζημιών από θεομηνίες (ΣΑΕ 055)

Επιβλέπων: Ευάγγελος Τσούνης

Πολιτικός Μηχανικός

Ανάδοχος: ΑΦΟΙ ΑΘ.ΒΑΛΤΙΝΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.

Με την ανωτέρω εργολαβία έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις

  • Πλήρης κατασκευή νέου γεφυριού στην περιοχή Μεγάλης Χώρας μήκους 7,00 μ και εσωτερικών διαστάσεων 6,00 μ πλάτος * 3,00 μ ύψος  (η παλαιά γέφυρα είχε καταρρεύσει λόγω θεομηνίας)
  • Κατασκευή δύο νέων πτερυγότοιχων σε γέφυρα στην περιοχή Λεπενούς με μήκη 15,00 μ και 9,50 μ  και ύψος 2,80μ (οι παλιοί πτερυγότοιχοι της γέφυρας είχαν καταστραφεί από θεομηνία)
  • Διαπλάτυνση γέφυρας στην περιοχή Ελαιοφύτου  με κατασκευή νέου τεχνικού  μήκους 6,00 μμ    και εσωτερικών διαστάσεων 3,50 πλάτος * 2,50 ύψος
  • Κατασκευή νέου τεχνικού στην περιοχή Βαρειά Οχθίων μήκους 9,00 μμ και διαστάσεων 2,70μ  πλάτος  * 2,70μ ύψος (στη θέση παλιού μικρού τεχνικού, με το νέο τεχνικό είναι δυνατή η διέλευση μεγάλων φορτηγών που είναι αναγκαία για την περίοδο συλλογής πορτοκαλιών)
  • Κατασκευή τοιχίου μήκους 25,00 μμ και μέσου ύψους 2,10μ στον οικισμό  Οχθίων για αντιστήριξη και διαπλάτυνση οδού (στη θέση παλιών σαρζανέτ τα οποία είχαν υποχωρήσει)
  • Διαπλάτυνση υπάρχοντος τεχνικού και στήριξη οδού στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Οχθίων
  • Κατασκευή πτερυγότοιχου σε άλλη γέφυρα στην περιοχή Μεγάλης Χώρας (στον ίδιο χείμαρρο με την νέα γέφυρα) μήκους 6,50 μμ και ύψους 3,00 μ
  • Αποκατάσταση αγροτικών δρόμων με τσιμεντόστρωση (από φθορές λόγω θεομηνίας)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button