Pressαρίσματα

Τα smartphones, τα σιντριβάνια και άλλα από το Δημοτικό Συμβούλιο

po-dimotiko-27-4-20152Δεν έλειψαν και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου εκείνες οι στιγμές που “χρωμάτισαν” τη διαδικασία, δίνοντας τροφή σε σχόλια.

–  Ο Π. Μοσχολιός καταρχήν φαίνεται πως είχε κέφια και μεταξύ άλλων επιστράτευσε και την τεχνολογία για να απαντήσει σε αναφορά του κ. Μερμίγκη. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος καταρχήν στα ταμειακά διαθέσιμα με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, άφησε “σπόντες” στη δημοτική αρχή, λέγοντας πως είναι δυνατόν να μιλάμε για διαθέσιμα στο Αγρίνιο, όταν η παράταξη του κ. Παπαναστασίου υποστηρίζει πως “παρέλαβε άδεια ταμεία”;.

po-mosxolios-smartphone–  Σε αναφορά του Συμβούλου του “Ανυπότακτου Αγρινίου” ο πρώην δήμαρχος απάντησε χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο. Ο κ. Μερμιγκης συγκεκριμένη τον κατηγόρησε ότι δεν έκανε τίποτε επί των ημερών του, όταν όλοι αντιδρούσαν στο χαράτσι της ΔΕΗ και ο κ. Μοσχολιός, φαίνεται πως “gogglαρε” το θέμα και βρήκε ανάρτηση του 2011 με την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, ενάντια στο ΕΕΤΗΔΕ.

–  Η συνέχεια είναι ακόμη καλύτερη όταν ο κ. Τραπεζιώτης ζήτησε απαντήσεις για τα σιντριβάνια του Παναιτωλίου. Ο κ. Καλαμπαλίκης απάντησε σε έντονο ύφος, ότι οι μηχανισμοί που πάρθηκαν θα συντηρηθούν , θα εγκατασταθούν και “θα πληρωθούν!”, θυμίζοντας στον κ. Τραπεζιώτη, ότι τα σιντριβάνια του Παναιτωλίου που τοποθετήθηκαν επί των ημερών του τ. δημάρχου Θεστιέων, είναι ακόμη απλήρωτα! Όπως βέβαια πολλά ακόμη…

–  “Είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ απολύτως με τον κ. Μοσχολιό! “, αναφώνησε ο Δημ. Τραπεζιώτης, που μίλησε μετά την παρέμβαση του πρώην δημάρχου για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

–  Οι οφειλές του ιδιώτη που εκμεταλλεύεται το  πρώην Δημοτικό καφενείο, μπήκαν ακόμη στην ατζέντα. Γιατί όμως ο κ. Μερμίγκης αναφέρεται μόνο στο πρωην Δημοτικό καφενείο και τις οφειλές του και όχι και σε άλλα δημοτικά κτίρια για τα οποία ιδιώτες έχουν τεράστια χρέη από απλήρωτα ενοίκια και στο Αγρίνιο και εκτός; Στο ερώτημα μας, απάντησε πως δεν γνωρίζει… Ας το ψάξει.

pre-parking-papastratos1–  Το γεγονός ότι ο αύλειος χώρος στις αποθήκες Παπαστράτου έχει καταστεί πάρκινγκ δημοτικών οχημάτων και πολλών ακόμη και διάφορων είναι γνωστό και σωστά το έθεσε η παράταξη “Ανυπότακτο Αγρίνιο.” , ώστε η πόλη να αποκτήσει έναν ελεύθερο χώρο για τους πολίτες. Το θετικό είναι ότι ο δήμαρχος είπε πως τα οχήματα θα φύγουν από Άκη και θα αξιοποιηεθι ο χώρος. Για να το προχωρήσουμε ακόμη παραπέρα, γιατί να μην γκρεμιστεί και η μάντρα;

–  Το προεδρείο θεώρησε φαίνεται ήσσονος σημασίας το ψήφισμα για το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ήταν – σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Ρόκο- κάπου… αναρτημένο στην ιστοσελίδα του δήμου εδώ και εβδομάδες χωρίς όμως να κοινοποιηθεί στα μέσα ενημέρωσης. Χρειάστηκε η ερώτηση του κ. Κορδολαίμη για να κοινοποιήσει τελικά σήμερα και μετά από ενάμιση μήνα περίπου…

–  Συνολική κουβέντα για τις αθλητικές υποδομές ζήτησε να γίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γκρίζης , με αφορμή την ερώτηση του κ Θεοδωρόπουλου απέ την μείζονα αντιπολίτευση για την κατάσταση γήπεδο στην Μακρυνεία. Δεν είναι άσχημη ιδέα.

–  Ερώτημα της στήλης: Κλείνουμε πλέον έναν χρόνο από τις δημοτικές εκλογές του 2014. Η δημ. παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που πολιτεύτηκε τότε σε υψηλούς τόνους, καταγγέλλοντας και σκανδαλολογώντας, θα μας πει πόσοι φάκελοι “σκανδάλων” έχουν πάει στον Εισαγγελέα, όπως είχε υποσχεθεί; Έχει απαντήσεις έναν χρόνο για τις “σχέσεις διαπλοκής” που επίσης κατήγγειλε τότε μεταξύ του τότε “κατεστημένου” και των τοπικών ΜΜΕ;

Π.Η.Τ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button