ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Τα Πόθεν Έσχες των βουλευτών – δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας και του Περιφερειάρχη

Οι «πλούσιοι» και οι «φτωχοί» της βουλής-οι καταθέσεις, τα εισοδήματα, τα ακίνητα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πόθεν έσχες των πολιτικών που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, για το ετος χρήσης 2019.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, δηλώνει με την σύζυγό του αποδοχές περίπου 43.000 ευρώ το 2019.

Ο υπουργός, διαθέτει τέσσερις μισθωμένες θυρίδες και μετοχές σε δέκα εταιρίες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ακόμη, μαζί με την σύζυγό του, δηλώνουν πλήθος καταθέσεων σε Τράπεζες του Βελγίου και της Ελλάδας, σε κορόνες Νορβηγίας, ευρώ, Βρετανικές και Τουρκικές λίρες και δολάρια ΗΠΑ. Το ύψος των καταθέσεων αγγίζει τις 274.000 δολάρια και υπερβαίνει τις 670.000 ευρώ.

Ακόμη δηλώνει τη συμμετοχή του σε κτηματική – εργοληπτική εταιρεία, ενώ η σύζυγός του σε δικηγορική. Το ζεύγος διαθέτει τέσσερα επιβατικά, ένα δίκυκλο και ένα ταχύπλοο σκάφος. Ακόμη δηλώνονται 15 ακίνητα σε Μεσολόγγι, Χολαργό, Κηφισιά, Κερατέα, Αντίπαρο, Καλάβρυτα και Κέα. Ακόμη στη δήλωση του, εμφανίζεται συνυπόχρεος σε δάνειο με υπολειπόμενο ανεξόφλητο ποσό 957.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σαλμάς, δηλώνει εισοδήματα περίπου 87.000 ευρώ και η σύζυγος του 17.000 ευρώ.

Οι καταθέσεις τους σε Τράπεζες είναι περίπου 48.000 ευρώ σύμφωνα με την δήλωση, ενώ πέντε είναι τα δηλωμένα ακίνητα με σημαντικότερο την μονοκατοικία της οικογένειας στην Παλλήνη. Εκτός από δυο επιβατικά οχήματα, ο κ. Σαλμας διαθέτει και επτάμετρο ταχλύπλοο, που ήταν σε ακινησία για οκτώ μήνες το 2019, σύμφωνα με την δήλωση του.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής Κώστας Καραγκούνης, δηλώνει εισοδήματα 46.000 ευρώ για το 2019, με την σύζυγό του να δηλώνει εισοδήματα 12.640 ευρώ. Οι καταθέσεις τους υπερβαίνουν τις 110.000 ευρώ, ενώ δηλώνουν ένα διαμέρισμα και ένα υπόγειο στο Γαλάτσι Αττικής.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης, δηλώνει εισοδήματα περίπου 46.000 ευρώ και η σύζυγός του εισοδήματα περίπου 51.000 ευρώ. Οι καταθέσεις τους δεν υπερβαίνουν τις 7.000 ευρώ ν ενώ δηλώνουν 15 ακίνητα, τα σημαντικότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Αράχωβα και ανήκουν στην σύζυγο του κ. Μωραΐτη. Το ζεύγος, έχει υψηλές δανειακές υποχρεώσεις.

Ο Γιώργος Βαρεμένος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπρόεδρος της βουλής, το 2019 δήλωσε εισοδήματα 107.000 ευρώ περίπου, ενώ δηλώνει περίπου 400.000 ευρώ σε καταθέσεις. Ακόμη δηλώνει πέντε ακίνητα, με σημαντικότερο ένα διαμέρισμα 7ου ορόφου στο Παλαιο Φάληρο. Ο βουλευτής δεβν δηλώνει όχημα ή δάνειο.

Ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, είναι ς γνωστός από τους πλέον ευκατάστατους βουλευτές. Δηλώνει για το 2019 εισοδήματα περίπου 128.000 ευρώ μαζί με την σύζυγό του. Επίσης διαθέτει έναν μικρό αριθμό μετοχών, ενώ οι καταθέσεις τους αγγίζουν τις 430.000 ευρώ. Ακόμη μαζι με τη σύζυγό του δηλώνει 13 ακίνητα σε Αχαρνές, Γλυκά Νερά, Ναυπακτία, Κρανίδι και Στράτο.

76.000 ευρώ εισοδήματα το 2019 δηλώνει ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (ΚΙΝΑΛ) και περίπου 7.000 ευρώ η σύζυγός του. Οι καταθέσεις του υπερβαίνουν τις 8.000 ευρώ ενώ δηλώνουν οκτώ ακίνητα, στους Αγίους Αναργύρους Αττικής και στο Ευπάλιο Φωκίδας. Αν και Ναυπάκτιος ο βουλευτής, δεν διαθέτει ακίνητο στη Ναύπακτο.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, δηλώνει εισοδήματα περίπου 67.000 ευρώ. Στη δήωση ξεκαθαρίζει πως οι αποδοχές του από την βουλευτική του ιδιότητα το 2019, κατατέθηκαν στο κόμμα, όπως προβλέπει το καταστατικό του ΚΚΕ.

Βουλευτές:

Σπήλιος Λιβανός (ΥπΑΑΤ, βουλευτής ΝΔ)

Καραγκούνης Κώστας (βουλευτής ΝΔ)

Σαλμάς Μάριος  (βουλευτής ΝΔ)

Βαρεμένος Γιώργος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Μωραΐτης Θάνος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ)

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης (βουλευτής ΚΙΝΑΛ)

Παπαναστάσης Νίκος (βουλευτής ΚΚΕ)

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Νεκτάριος Φαρμάκης

Δήμαρχοι:

Παπαναστασίου Γιώργος (δήμαρχος Αγρινίου)

Κατσούλας Γιώργος (δήμαρχος Αμφιλοχίας)

Τριανταφυλλάκης Ιωάννης (δήμαρχος Ξηρομέρου)

Λύρος Κωνσταντίνος (δήμαρχος Μεσολογγίου)

Κωνσταντάρας Σπύρος (δήμαρχος Θέρμου)

Γκίζας Βασίλης (δήμαρχος Ναυπακτίας)

Αποστολάκης Γεώργιος-Θεόδωρος (δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας)

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button