Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Τα ορμητικά νερά παρέσυραν τμήμα από το πρόχειρο γεφύρι του Ευήνου (video)

Μόνιμη πρόσβαση ζητούν πρόεδροι και κάτοικοι

 

Τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα αν και δεν έφεραν πάρα πολύ νερό στον ποταμό Εύηνο κατάφεραν να παρασύρουν τμήμα από το πρόχειρο γεφυράκι που από τον περασμένο Μάιο εξυπηρετεί τα χωριά της Μακρυνείας και ενώνει το Δήμο Ναυπακτίας με τον Δήμο Αγρινίου στον οικισμό Παραδείσι που συνορεύει με το Τρίκορφο Ναυπακτίας.

Το γεφυράκι αυτό φτιάχνεται κάθε χρόνο από τότε που το επιτρέπει ο καιρός και δεν είναι λίγοι αυτοί που το χρησιμοποιούν. Από περαστικούς που «κόβουν» δρόμο για να μπορέσουν να μπουν το συντομότερο στην Ιόνια Οδό ή για να κάνουν το μπάνιο ή να επισκεφτούν τις περιουσίες τους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τρίκορφο και το Παραδείσι έχει πολλά πράγματα που το ενώνουν καθώς πολλοί κάτοικοι του Τρικόρφου έχουν περιουσίες στο Παραδείσι και το αντίστροφο.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΓΕΦΥΡΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ

Πριν πολλά χρόνια είχαν  κατασκευαστεί δυο βάσεις όπου προορίζονταν  κάποια στιγμή πάνω τους να γίνει η μόνιμη γέφυρα όπου θα ένωνε τους δύο δήμους και θα έδινε μια νέα πνοή ανάπτυξης στην περιοχή. Τα χρόνια πέρασαν και τελικά τα ορμητικά νερά με σύμμαχο τις  αμμοληψίες χωρίς έλεγχο γκρέμισαν μαζί με τις βάσεις και το όνειρο μιας μόνιμης γέφυρας.

Ποτέ κανείς δεν ασχολήθηκε ζεστά και δεν είχε όραμα για να γίνει αυτό το όνειρο πράξη.

ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η  ΜΟΝΙΜΗ ΓΕΦΥΡΑ

Φάνηκε στις δυο πρόσφατες πυρκαγιές πως αν δεν ήταν το γεφυράκι στην πρώτη θα είχε καεί ένα όμορφο δάσος και στη δεύτερη ολόκληρος ο οικισμός Παραδείσι που  πυρκαγιά του Τρικόρφου  ήταν ένα βήμα πριν την εκκένωση και σώθηκε  επειδή το πρόχειρο γεφυράκι άντεξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες βαρέα οχήματα να περάσουν από πάνω του. Η χρησιμότητά της αφορά επίσης και λόγους υγείας καθώς η διαδρομή αυτή οδηγεί πιο εύκολα σε νοσοκομεία της Πάτρας.

Τα ορμητικά νερά αν και δεν είχαν μεγάλη ένταση κατάφεραν να παρασύρουν τμήμα του κόβοντας την πρόσβαση με συμβατικά αυτοκίνητα ή δίκυκλα που τόσο καιρό αρκετοί χρησιμοποιούσαν.

Βίντεο και δηλώσεις

Πηγή: nafpaktianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button