Ροή Ειδήσεων

Τα Ναυπακτιακά ζητήματα στο πλαίσιο Δράσης του ΤΕΕ 2017-2019

epi-nafpaktos2Θέματα που αφορούν στη Ναύπακτο, όπως για τον ιστορικό οικισμό, το καθεστώς προστασίας κλπ , περιλαμβάνονται και στο νέο σχέδιο δράσης του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας για την περίοδο 2017-2019.

Δείτε αναλυτικά το πλαίσιο δράσης:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2017 – 2019
Στις 03.04.2017 ψηφίστηκε το Πλαίσιο Δράσης του ΤΕΕ για την περίοδο 2017-2019. Στο τελευταίο αυτό πλαίσιο, μετά από παρεμβάσεις των Ναυπακτίων εκπροσώπων στην Διοικούσα αλλά και την Αντιπροσωπεία, προστέθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την Ναυπακτία και πλέον εντάσσονται στις επίσημες διεκδικήσεις τοο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Επίσης πέραν των ονοματισμένων παρεμβάσεων γιο την Ναυπακτία που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω, θεσμοθετούνται να γίνονται μια τουλαχιστον ΔΕ και ημερίδα στην Ναύπακτο:

Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος
Για την καλύτερη λειτουργία του Εκτελεστικού Οργάνου του Περιφερειακού Τμήματος, προτείνεται η συνέχισητακτικών συνεδριάσεων ανα δεκαπενθήμερο κατά μέσο όρο, για την καλύτερη προετοιμασία των μελών του οργάνου, αλλά και των παρατάξεων στη λήψη αποφάσεων. Επίσης προτείνεται η συνεδρίασης μίας τουλάχιστον ανοιχτής, στους συναδέλφους, Ε σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας ώστε νθ δοθεί η δυνατότητα στους συναδέλφους υα παρακολουθήσουν τις συνεδριάσεις αλλά και να εκφέρουν τις θέσεις και τους προβληματισμούς. Επίσης, προτείνεται η έγκαιρη ενημέρωση των μελών ρε επιστολή της ημερήσιας διάταξης τουλάχιστον τρείς ημέρες πριν την συνεδρίαση, καθώς και ανάρτηση των θεμάτων και των αποφάσεων στην ιστοσελίδα και σε οποιαδήποτε άλλο ηλεκτρονικά μέσο του Τμήματος.
-Εκδηλώσεις – Ημερίδες
Το Περιφερειακά Τμήμα για την σωστή ενημέρωση των συναδέλφων θα διεξάγει έξι (6) τουλάχιστον εκδηλώσεις- ημερίδες ανά έτος σε συνεργασία και με τις Μ.Ε. εκ των οποίων δύο (2) τουλάχιστον θα γίνονται και νε άλλες πόλεις του νομού πέραν τον Αγρινίου με θεματική αναφορά.
ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
– Υποστήριξη των εργασιών του Ερευνητικού Προγράμματος για τον Ιστορικά Οικισμό Ναυπάκτου. – Αναθεώρηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου στο σύνολο του χαρακτηρισμένου παραδοσιακού τμήματος, κήρυξη διατηρηταίων κτιρίων, συμπληρωματικοί όροι και περιορισμός των ορίων του παραδοσιακού τμήματος της πόλης – Αναθεώρηση των ρυμοτομικών σχεδίων των επεκτάσεων – Ολοκλήρωση του νέου ΓΠΣ και επίλυση του προβλήματος της Παλαιοπαναγιάς. – Ρεαλιστική αντιμετώπιση των ορίων του Αρχαιολογικού Χώρου Ναυπάκτου.

2. Καθεστώς προστασίας Ναυπάκτου

Η σημαντικότητα της πόλης της Ναυπάκτου απορρέει από το καθεστώς προστασίας της ως – Περιοχή Ιδιαίτερου Φυσικού κάλους – Αρχαιολογικού χώρου – Παραδοσιακού Οικισμού Η διατήρηση του χαρακτήρα της και της διαφύλαξης αλλά και συντήρησης των ιδιαίτερων συνθηκών της πόλης επιβάλλει την ύπαρξη στην πάλη δομής της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με κατάλληλη στελέχωση, ειδικότερα με Αρχιτέκτονα Μηχανικά για την υποστήριξη των υπηρεσιών. Όμοια με το προηγούμενο εδάφιο το ΣΑ (Συμβουλίο Αρχιτεκτονικής) Θα πρέπει να συνεδριάζει εκ περιτροπής και στη Ναύπακτο

3. Δημόσια «Εργα Περιοχής Ναυπακτίας
– Αναστύλωση και προστασία Λιμανιού Ναυπάκτου – Συντήρηση και ανάδειξη Κάστρου Ναυπάκτου – Αναβάθμιση οδικού επαρχιακού άξονα Ναύπακτος – Θέρμο -Καρπενήσι (μέσω Γέφυρας Μπανιά) ως Διαγώνιου επαρχιακού άξονα – Αντιμετώπιση ζητημάτων κατολισθαίνοντων Οικισμών με έμφαση στα πρόσφατα φαινόμενα (Κλεπά, Ποκίστα κλπ)
 ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Πρωταρχικός στόχος του Τμήματος μας θα αποτελέσει η επικαιροποίηση και ο επαναπροσδιορισμός του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης του Νομού. Να προτείνουμε δηλαδή, κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουμε, σε συνεργασία με τους Δήμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του φορείς προκειμένου να προωθηθεί η ανάπτυξη της περιοχής.
– Την κατασκευή του διαγώνιου οδικού άξονα Αντιρρίου – Λαμίας και η σύνδεσή του με την πόλη της Ναυπάκτου.

– Ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στο Αγρίνιο και επέκταση του σχεδιασμού στο Μεσολόγγι και τη Ναύπακτο.
—Τη δημιουργία και λειτουργία των υδατοδρομίων Αμφιλοχίας και λίμνης Τριχωνίδας που παραμένουν στον πάγο λόγω διάφορων περιβαλλοντικών ζητημάτων, θεσμικών ζητημάτων που αφορούν τη χρησιμοποίηση των λιμνών και θέματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της παραλίμνιας ζώνης, καθώς και την ύπαρξη υποστηρικτικού πλαισίου δημιουργίας και άλλων υδατοδρομίων στο νομό (Μεσολόγγι, Ναύπακτος) Η συμβολή του ΤΕΕ, φυσικά, δεν έχει να κάνει μόνο με το ζήτημα της χωροθέτησης των Βιομηχανικών Πάρκων αλλά και με την επίλυση πρωταρχικών προβλημάτων που καθυστερούν και τη δημιουργία τους, όπως οι συγκρουόμενες χρήσεις γης (βλ. Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, Δήμο Ναυπακτίας).
•3 ΘΕΜΑΤΑ ΔΡΑΣΗΣ ΧΩΡΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
Μεγάλη σημασία θα δοθεί από το ΤΕΕ ΠΤ Αιτ/νιας την επόμενη τριετία στις ανάγκες της περιφέρειας του νομού και κυρίως στις περιοχές Μεσολογγίου -Ξηρομέρου, Ναυπακτίας, Αμφιλοχίας – Ακτίου – Βόνιτσας. Για τις περιοχές αυτές πέραν των δράσεων που αναφέρονται στις προηγούμενες Θεματικές ενότητες του πλαισίου Θα υπαρξει και περεταίρω εξειδίκευση.
Τα θέματα επεξεργαστηκαν και προτάθηκαν από τους εκπροσώπους στην Διοικούσα του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κοργιαλας Ιωάννη αρχιτέκτονα μηχανικό και Βλαχογιάννη Αδάμ πολιτικό μηχανικό τους εκπροσώπους στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και την ΜΕ Ναυπακτίας.

npress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button