Δυτική Ελλάδα

Τα μεγάλα έργα που θα ολοκληρωθούν το επόμενο εξάμηνο

epi-axyraΣημαντικά έργα περιμένουμε να ολοκληρωθούν τους επόμενους 6 μήνες στη χώρα μας. Την ώρα που οι εξελίξεις στην πολιτική σκακιέρα είναι ένα διαρκές θρίλερ, στην καθημερινότητα της κατασκευαστικής πραγματικότητας θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά νέα έργα να μπουν στη ζωή μας.

Πολλά από αυτά διαφημισμένα, άλλα άγνωστα αλλά όλα έργα με μεγάλη αξία που στόχο έχουν την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών. Ας τα δούμε:

ΤΑ ..ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΤΟΥ 2014
Η φετινή χρονιά παραδόσεων έργων περιλαμβάνει αρκετά έργα που ήταν προγραμματισμένα να ολοκληρωθούν πέρυσι αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα δεν τα κατάφεραν.

Άμεσα, περιμένουμε την παράδοση σε λειτουργία τα 2 έργα του Μαλιακού Κόλπου (παράκαμψη Λαμίας και Στυλίδα-Ράχες). Με την ολοκλήρωση τους τελειώνουν τα περίφημα έργα του πετάλου του Μαλιακού.

Το πολυαναμενόμενο έργο λειτουργίας του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στου Φιξ κοντεύει να γίνει ένας νέος αστικός μύθος. Τα έργα τελείωσαν πέρυσι τον Μάρτιο αλλά από τότε ψάχνουμε να βρούμε τρόπους (και χρήματα) για να μπορέσει αυτό το νέο στολίδι πολιτισμού να ξεκινήσει να δέχεται τους πρώτους επισκέπτες.

Ολοκληρωμένο είναι όμως και το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το δίκτυο, έργο που θα απογειώσει την δυνατότητα εμπορευματική διακίνησης από το ακριτικό αυτό λιμάνι της χώρας.

Στην ίδια κατηγορία βρίσκουμε και τα έργα Θίσβη-Καναβάρι που θεωρούνται ολοκληρωμένα αλλά και το οδικό έργο Μεσσοράχη-Αμφίπολη. Κορδέλες όμως αναμένονται πολύ σύντομα στα έργα αναβάθμισης του λιμένα Γυθείου και του λιμένα Καβάλας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ
Μέχρι τον ερχόμενο Αύγουστο όμως περιμένουμε μία σειρά από έργα τα οποία έρχονται. Έχουμε λοιπόν:

Την ολοκλήρωση των έργων στα Φράγματα Γαδουρά στη Ρόδο, Αχυρών στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και τα έργα αναβάθμισης στα αεροδρόμια Σκιάθου, Σητείας και Πάρου.

Στο ίδιο διάστημα περιμένουμε την ολοκλήρωση των έργων στο Ρέμα της Εσχατιάς, στο Μουσείο Μεσσαράς, στα έργα κατασκευής αποχετευτικών δικτύων στην Παιανία και η ανάταξη της ηλεκτροκίνησης στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Τιθορέα.

Σε τροχιά ολοκλήρωσης όμως εισέρχονται και άλλα έργα: η αποπεράτωση της Μίνι Περιμετρικής Πάτρας, το οδικό τμήμα Καραβοπόρος-Λυγαριά στα Τρίκαλα, ο οδικός άξονας Θέρμη-Γαλάτιστα και τα οδικά έργα Μαρκόπουλο-Ανάβυσσος, και τα έργα σε κάθετους της Εγνατίας Φλώρινα-Νίκη, Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή

ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ
Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει έργα που τα ακούμε για χρόνια αλλά ποτέ δεν τελειώνουν. Επιτέλους θα τελειώσουν τα ατελείωτα έργα της β` φάση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, τα έργα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Αρδάνιο-Μάνδρα-Ψαθάδες, θα ολοκληρωθούν τα έργα στον κάθετο Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας.

Αυτά τα έργα είναι μόνο η αρχή καθώς μετά τον Σεπτέμβριο έρχεται νέα φουρνιά έργων που θα τεθούν σε λειτουργία και αποκορύφωμα θα έχουμε στο τέλος του έτους με ολοκλήρωση έργων στους αυτοκινητόδρομους αλλά και σε άλλες μεγάλες υποδομές.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close