Τα κακά νέα ταξιδεύουν αλλιώς τώρα

epi-aftoktoniaΤο μήνυμα για την Ανάσταση ήταν από όλες τις πλευρές σχετικό με το Έθνος. με την πάρτη μας δηλαδή. “Χτίζουμε ελπίδα για πρώτη φορά” ήταν το νόημα του πρωθυπουργικού μηνύματος. “Δεν θα τους περάσει”, ήταν το μήνυμα του Καμμένου. (“Η Ανάσταση θα γίνει κανονικά”, παραλίγο να συμπληρώσει). Αλλά κι εδώ τοπικά. Ο δήμαρχος Αγρινίου είπε ότι το μήνυμα της Ανάστασης ήταν η νίκη πάνω στο θάνατο, αλλά εμείς δίνουμε αγώνα να βγούμε από τα δύσκολα και να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Πρέπει κάποιος να πει ότι τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά ως προς το εθνικό αφήγημα/μήνυμα της ελπίδας. Πριν από μερικούς μήνες θα ήταν πρώτα θέματα στη δημοσιότητα αλλά τώρα δεν παίζουν και πάρα πολύ, νέα σαν τα παρακάτω. Αλλά ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στην καθημερινότητα λόγω περηφάνιας και διαπραγμάτευσης.
Στην Ξάνθη ένα μικρό παιδί πέθανε από ασιτία, προ λίγων ημερών.Ξέρω, δεν το πήρατε χαμπάρι. Είναι που δεν το παίζουν τα κανάλια με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση. Επίσης στη Ρόδο το προηγούμενο μόνο δεκαήμερο είχε 4 αυτοκτονίες νέων ανθρώπων! Τέσσερις σε λίγες μέρες μόνο σε ένα νησί. Η τελευταία έγινε από έναν νεαρό αναπαριστώντας ακριβώς τον τρόπο που αυτοκτόνησε η φίλη του που ήταν το προτελευταίο θύμα της μάστιγας αυτής. 
Και πάλι δεν ακούσατε τίποτε, έτσι; Οι ειδικοί τώρα λένε ότι οι αυτοκτονίες έχουν μέσα το στοιχείο της μίμησης, Συνιστούν να μην παίρνει πολύ δημοσιότητα το θέμα στα ΜΜΕ…
Κοινώς, δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα παρά την προσμονή της Ανάστασης, οπότε καλό είναι να συνεχίσουμε τη προσπάθεια ε; Και κυρίως να μην ταξιδεύουν τα νέα με σκοπό όπως πριν.Έτσι για αλλαγή…

η συντακτική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button